De transportsector slaapt nooit

Als eigenaar van goederen die u transporteert of laat transporteren doet u er verstandig aan om uw goederen te verzekeren. Gedurende een transport kunnen uw vervoerde goederen beschadigd raken, verloren gaan of gestolen worden. U kan zich hiertegen met een cargoverzekering beschermen. Maar uw transport wacht niet. De haven leeft volgens het ritme van eb en vloed. Cargovliegtuigen hebben slots, treinen wachten niet en vrachtwagens functioneren op JIT (just in time) levering. U moet buiten een goede verzekering dan ook over een handige tool beschikken die u in staat stelt om heel snel te handelen. De CMR-verzekering van uw vervoerder waarborgt zijn contractuele aansprakelijkheid in geval van verlies en schade aan goederen en vertraging in de aflevering. Maar dat is vaak niet voldoende.

Cargoverzekering: time = money

Omdat de CMR conventies deze aansprakelijkheid meestal beperken tot een verzekerd bedrag per gewicht (speciale trekkingsrechten) is het als eigenaar van de goederen in de meeste gevallen aangewezen ook de goederen zelf te verzekeren, los van elke aansprakelijkheidsdiscussie om. Daarvoor bestaat de cargoverzekering. Het is meestal de eigenaar van de goederen die zich verzekert voor de vervoerde goederen tegen de vele risico’s die zich tijdens het transport kunnen voordoen. Dit is dus een alle risico verzekering of een omnium voor uw vervoerde goederen.

Beheer zelf uw activiteiten via Cargo Online

Los van het gekozen type verzekering stellen we vast dat vooral een vlotte service absoluut noodzakelijk is om de duizenden transporten snel en correct te verzekeren. Daarom ontwikkelde Callant Verzekeringen met de service Cargo Online een volledig digitale, gespecialiseerde online tool. Hiermee kan u zelf uw verzekeringscertificaten creëren en meteen afprinten. U kan tevens zelf offertes opvragen en tarieven raadplegen. Alles volgens de parameters van uw raamcontract en dit allemaal met slechts enkele muisklikken. Bezoek www.cargoonline.be of mail ons via advies@callant.be voor meer informatie.

Callant Verzekeringen beschikt over ervaren adviseurs en treedt sinds jaar en dag op als verzekeringsmakelaar van verschillende grote spelers in de transportsector.

Terug naar overzicht