Doe de check-up van uw bedrijfsverzekeringen

September is een goed moment om samen met de specialisten van Callant Verzekeringen een check-up te doen van uw bedrijfsverzekeringen. Bedrijfsverzekeringen zijn geen standaard verzekeringen, maar ‘op maat’ verzekeringen. Meer dan een particulier is een bedrijf blootgesteld aan nieuwe risico’s, zoals bijvoorbeeld cyber- of internetrisico’s.

Verplicht versus ‘goed en veilig’

Sommige verzekeringen zijn verplicht voor bedrijven zoals de burgerlijke aansprakelijkheid voor uw autopark, de arbeidsongevallenverzekering en sinds 1 juli dit jaar de 10-jarige aansprakelijkheid voor iedereen die met de bouw te maken heeft.

Maar om ‘goed en veilig’ verzekerd te zijn, is er meer nodig dan de wettelijke verzekeringen. De brandverzekering met de bedrijfsschade na brand, de omnium verzekering voor trekkers en opleggers, de verzekering voor vervoerde goederen, …. Elke sector in de industrie heeft zijn eigen vragen en noden. Een transport- of havenbedrijf heeft andere verzekeringen nodig dan bijvoorbeeld een bouwonderneming. Dat geldt ook voor dokters of chirurgen in de medische sector. Dankzij haar schaalgrootte heeft Callant Verzekeringen verschillende specialisten in de organisatie die perfect weten wat sectoren als transport, bouw, medische zorg, buildings, … nodig hebben.

Een uniforme aanpak

Ongeacht uw beroep of sectoractiviteit is de methodiek dezelfde. Samen met u brengen onze adviseurs de voor u relevante risico’s in kaart en helpen ze u mee om de gepaste dekkingen te onderzoeken. Daarna zoeken ze voor uw bedrijf of uw beroep, gesteund door hun gespecialiseerde ervaring en marktkennis, de maatschappijen uit die u de beste voorwaarden bieden.

Nieuwe risico’s

‘De wereld staat niet stil …’ aan de ene kant een platgelopen cliché, aan de andere kant een waarheid als een koe. Nieuwe evoluties brengen nieuwe risico’s met zich mee. Steeds vaker worden bedrijven het slachtoffer van digitale aanvallen op het informatica netwerk via ransomware- of gijzelsoftware, waarbij uw data gegijzeld wordt of uw operationele systemen platgelegd worden. Naast het losgeld dat moet betaald worden aan criminele organisaties om uw gegevens terug te krijgen is er ook sprake van wat men bedrijfsschade na een digitale aanval noemt. Want de kans is groot dat uw bedrijf door dergelijke cyberaanvallen tijdelijk of zelfs langdurig stilvalt met alle gevolgen van dien. Het zijn ook nite enkel de multinationals die hier in het vizier liggen van deze cybercriminelen, integendeel, steeds meer KMO’s worden er het slachtoffer van. Wilt u hier meer info over, laat het ons weten via advies@callant.be.

Vergeet uzelf en uw gezin niet

‘Goed en veilig’ verzekerd zijn is ook aan uzelf of aan uw familie denken. Hoe ver staat u op vandaag om uw levenscomfort te beschermen zowel nu als naar de toekomst? Weet u over welk kapitaal u zal moeten kunnen beschikken om zorgeloos van uw pensioen te kunnen genieten? Wat als er morgen iets gebeurt waardoor je langdurig werkonbekwaam wordt? Of erger?

Op dat vlak bieden de financiële adviseurs bij Callant Financieel Advies u met myFaro een unieke tool aan die u een duidelijk overzicht geeft van uw inspanningen op het vlak van pensioenopbouw, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Via ditzelfde online platform kan u talloze simulaties maken die u een duidelijk beeld geven van de tekorten voor u en uw gezin op die verschillende vlakken.

Met deze financiële GPS als leidraad helpen zij u om op elk moment van uw leven, op maat gemaakte oplossingen te zoeken die precies tegemoet komen aan uw wensen en behoeften zodat u uw levenscomfort en dat van uw gezin ten allen tijde kan beschermen. Uw toekomst is onze zorg. Voor meer info, contacteer ons via advies@callant.be.

Terug naar overzicht