Partnerships

CALLANT VERZEKERINGEN heeft sinds de start van de onderneming altijd een grote affiniteit getoond voor sport.

Verschillende medewerkers en Peter Callant zelf hadden ervaren dat sportevenementen uitstekende gelegenheden zijn om klanten beter te leren kennen. Meteen de belangrijkste motivatie voor het engagement in de sport. Een toenemend ‘corporate image’ en upselling opportuniteiten (ook sportevenementen moeten verzekerd worden) vormen dan de spreekwoordelijke kers op de taart.

In het “verre” verleden waren er partnerships met Volleybalploeg Rembert Torhout en voetbalploeg KV Oostende. Nu bezit Callant een loge op Cercle Brugge waar we ter gelegenheid van de thuismatchen onze klanten kunnen ontvangen. Ook bij Basketbalploegen BC Oostende en Hubo Limburg United heeft Callant hospitality deals lopen.

Sinds 2003 koos Callant verzekeringen vooral voor het wielrennen en werd partner/makelaar van achtereenvolgens Quickstep-Davitamon, Davitamon-Lotto, Predictor-Lotto en Silence-Lotto. Ook met Sport-Vlaanderen – Baloise werd een partnership uitgewerkt. Het logo staat of stond mooi op de borst van Cadel Evans, Robbie McEwen, Leif Hoste, Jurgen Roelandts, Greg Vanavermaet en Jan Bakelants. Tal van klanten volgden reeds een wielerwedstrijd in één van de vipwagens. In 2015 veroverde Preben Van Hecke de Belgische driekleur waarmee hij in 2016 aan de start verscheen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

Ook ter gelegenheid van de zesdaagse in het Kuipke te Gent kunnen er sinds 2005 jaarlijks tal van genodigden verwelkomd worden in onze VIP-loge en op woensdag zelfs een rondje op de piste wagen.
In 2009 (Alex Rasmussen & Michael Morkov), 2013 (Morgan Kneisky & Vivien Brisse), 2016 (Mark Cavendish & Bradley Wiggins) en 2017 (Morgan Kneisky & Benjamin Thomas) stonden we tijdens de Zesdaagse Vlaanderen-Gent op de truitjes van de wereldkampioenen ploegkoers. De regenboogtrui verzekerde ons zelfs al twee keer van eindwinst in 2009 en 2016. Geniet via deze link van onze VIP-faciliteiten tijdens de Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2017.

Zeer sportieve klanten kregen zelfs al de kans om samen met enkele Callant medewerkers de Mont Ventoux te beklimmen. Zoals u ook elders op deze site kunt vernemen werd met de fietsomnium ondertussen een product op maat van de wielerliefhebber in ons verzekeringspakket opgenomen!

Sinds kort is ook de Triathlonsport extra in de picture gekomen bij Callant. Naast een partnership met de VTDL, de overkoepelende bond van triatleten die allen door ons verzekerd worden, hebben we ook speciaal aandacht voor Sofie Goos. Ook leuk om weten is dat zaakvoerder Peter Callant ondertussen zelf een actief triatleet werd en reeds triatlons op de teller heeft staan. De #sportiefstemakelaar is ook naamsponsor van de jaarlijkse Callant Triatlon Izegem op 15 augustus.

Ook op de tatami zorgen we voor de gemoedsrust van sporters. Met de Vlaamse Judofederatie (VJF) hebben we een partnership voor de jaarlijkse Callant Cup. Dit interclubkampioenschap voor judoka’s draagt al sinds 2014 onze naam.

Tot slot het vermelden waard is de jaarlijkse vip-uitstap naar Roland Garros.

Callant, een makelaar met een hart voor sport. #sportiefstemakelaar