Partnerships

CALLANT VERZEKERINGEN heeft sinds de start van de onderneming altijd een grote affiniteit getoond voor sport.

Verschillende medewerkers en Peter Callant zelf hadden ervaren dat sportevenementen uitstekende gelegenheden zijn om klanten beter te leren kennen. Meteen de belangrijkste motivatie voor het engagement in de sport. Een toenemend ‘corporate image’ en upselling opportuniteiten (ook sportevenementen moeten verzekerd worden) vormen dan de spreekwoordelijke kers op de taart.

In het “verre” verleden waren er partnerships met Volleybalploeg Rembert Torhout en voetbalploeg KV Oostende. Nu bezit Callant een loge op Cercle Brugge waar we ter gelegenheid van de thuismatchen onze klanten kunnen ontvangen. Ook bij Volleybalploeg Knack Roeselare en bij Basketbalploegen Base Oostende en Giants Anwerp heeft Callant hospitality deals lopen.

Sinds 2003 koos Callant verzekeringen vooral voor het wielrennen en werd partner/makelaar van achtereenvolgens Quickstep-Davitamon, Davitamon-Lotto, Predictor-Lotto en Silence-Lotto. Ook met Topsport-Vlaanderen – Mercator werd een partnership uitgewerkt. Het logo staat of stond mooi op de borst van Cadel Evans, Robbie McEwen, Leif Hoste, Jurgen Roelandts, Greg Vanavermaet en Jan Bakelants.

Tal van klanten volgden reeds een wielerwedstrijd in één van de vipwagens met o.a. Jo Planckaert en Wim Vansevenant aan het stuur en met tv aan boord. Ook ter gelegenheid van de zesdaagse in het Kuipke te Gent kunnen er jaarlijks tal van genodigden verwelkomd worden en zelfs een rondje op de piste wagen.

Zeer sportieve klanten kregen zelfs al de kans om samen met enkele Callant medewerkers de Mont Ventoux te beklimmen. Zoals u ook elders op deze site kunt vernemen werd met de fietsomnium ondertussen een product op maat van de wielerliefhebber in ons verzekeringspakket opgenomen!

Sinds kort is ook de Triathlonsport extra in de picture gekomen bij Callant. Naast een partnership met de VTDL, de overkoepelende bond van triatleten die allen door ons verzekerd worden, hebben we ook speciaal aandacht voor Marino Vanhoenacker en Bert Jammaer, die in 2009 samen al 4 Iron Mans voor hun rekening namen. Ook leuk om weten is dat zaakvoerder Peter Callant ondertussen zelf een actief triatleet werd en in 2009 reeds vijf kwarttriatlons op de teller heeft staan.

Tot slot het vermelden waard is de jaarlijkse vip-uitstap naar Roland Garros om de kwartfinales dames te bekijken.

Callant, een makelaar met een hart voor sport.