Corona verandert verzekeringsgedragspatroon van de Belgen

20 november 2021 | Algemeen

Dat de corona-pandemie het gedragspatroon van de Belgen grondig veranderd heeft, is een waarheid als een koe. Ook bij onze klanten zien we een veranderingspatroon op vlak van verzekeringen.

Zo zijn vele klanten meer over hun gezondheid bezorgd en vinden ze ziekte- of ziektekostenverzekeringen steeds belangrijker. Lazen we niet in de media dat 95% van de mensen een hospitalisatieverzekering zeer interessant acht, 75% van de bevolking vindt een verzekering ambulante zorgen ook nuttig.  Een verzekering ambulante zorgen dekt (een deel van) de medische kosten die niet aan een ziekenhuisopname gebonden zijn. Het gaat onder meer om kosten voor doktersbezoeken, geneesmiddelen, tand- en oogprothesen, orthopedische zolen, hoorapparaten en pruiken.

8 op de 10 Belgen zijn slachtoffer van phishing

Dezelfde trend zien we in de cybervezekeringen. 8 op de 10 Belgen zouden in 2021 slachtoffer geweest zijn van phishing. Oplichters worden steeds professioneler en inventiever om toegang tot je bankrekening te krijgen. Voor slachtoffers loopt de schade al snel op tot enkele honderden tot zelfs tienduizenden euro’s. Maar er zijn ook incidenten van non-bankphising, waarbij oplichters hun potentiële slachtoffers aanspreken in naam van andere organisaties zoals e-commercebedrijven, telecombedrijven of de overheid.

Zo’n cyberverzekering dekt:

Telefonische bijstand;
– Een vergoeding van (een deel van) de geleden schade;
– Naast phishing ook bescherming tegen identiteitsfraude en reputatieschade.

Rechtsbijstand met fiscaal voordeel tot 30% van de premie

Met de vele reisannuleringen en de opkomst van de e-commerce is de aparte rechtsbijstandverzekering echt in trek. Meer dan ooit is die verzekering relevanter. De waarborgen ervan zijn uitgebreider dan de rechtsbijstandverzekering die afsloten wordt samen met de familiale-, auto- of woonverzekering. Daarenboven is er een fiscaal duwtje tot 30% van de premie.

Autoverzekeringen met kilometerbeperkingen

Terwijl de auto tot nu altijd de absolute koning in het verkeer was, lijkt zijn belang wat in te boeten. Vele klanten combineren verschillende voertuigen en daar spelen de verzekeringsmaatschappijen gretig op in. Het is dan ook niet te verwonderen dat klanten kiezen voor een autoverzekering met kilometerbeperkingen.

En waarom ook geen ziekteverzekering voor je huisdier?

En tenslotte heeft de pandemie ervoor gezorgd dat velen een hond(je) in huis genomen hebben. Steeds meer mensen sluiten een verzekering af die de kosten van de dierenarts gedeeltelijk terugbetaalt. En die kosten kunnen hoog oplopen. Op de website van een gespecialiseerde verzekeraar vinden we het voorbeeld van een Jack Russel van 3 jaar en de verschillende bezoeken aan de dierenarts. In een jaar tijd bezocht de eigenaar van de hond vijf keer de dierenarts, wat toch een kostenplaatje van bijna 1150 euro betekende. Gemiddeld betaalt men 250 à 300 euro jaarpremie voor een hondenverzekering.

Wil je meer weten over deze verschillende verzekeringen of wens je een check-up van al je verzekeringen, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.