Vrij Aanvullend Pensioen

De bedoeling van een polis Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen is, zoals de naam laat vermoeden, een bijkomend pensioen op te bouwen als aanvulling op uw wettelijk pensioen als zelfstandige.

Het is algemeen geweten dat u als zelfstandige niet al te veel moet verwachten van uw wettelijk pensioen.
De laatste jaren bedraagt dit gemiddeld geen 1.000 €, wat geenszins voldoende is om uw levensstandaard op hetzelfde niveau te houden.

Als zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep (op voorwaarde dat u voldoende sociale bijdragen betaalt) of als meewerkende partner (onder bepaalde voorwaarden) komt u in aanmerking voor deze polis. Ook als zelfstandige in een vennootschap kunt u deze polis afsluiten, waarbij de onderneming de premiebetalingen van uw VAPZ voor haar rekening kan nemen.

Er zijn heel veel verschillende types VAPZ contracten op de markt. De meest toegepaste formules zijn deze waarbij een aanvullend pensioen wordt opgebouwd, in combinatie met een kapitaal bij overlijden in het voordeel van de begunstigde.

Een ander type contract voorziet in de opbouw van een aanvullend pensioen, een kapitaal bij overlijden in het voordeel van de begunstigden en een vervangingsinkomen met overname van de financiering van de polis bij arbeidsongeschiktheid.

Het fiscaal voordeel varieert in functie van de gekozen formule. Onze specialisten geven u graag meer uitleg.
Kom gerust langs voor meer informatie of bel naar 050/34.33.23.

Offerte

Offerte?

Doe een aanvraag

img_vragen

Vragen?

Mail ons

img_documenten

Bibliotheek

Downloaden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap