Fietsverzekering

Voor een dekking volgens uw behoeften ontwikkelden Baloise Insurance en VAB samen met Callant Insurance & Financial Advice de Fietsomnium! Baloise Insurance, VAB en AIG zijn Belgische verzekeringsondernemingen.

Bereken uw premie
Voor elk type fiets of e-bike
Inclusief fietsbijstand 24/7
Verzeker uw fiets online

Fietsverzekering tegen diefstal en schade

Fietsen zonder zorgen heeft een naam: de Fietsomnium. Vergeet dure herstellingen en lig niet langer wakker van een gestolen fiets. Met onze fietsverzekering is uw fiets omnium verzekerd tegen diefstal en schade, inclusief 24/7 fietsbijstand in de Benelux en dekking voor persoonlijke ongevallen overkomen aan de fietser. Verwacht geen ingewikkeld papierwerk, wel twee heldere formules.

Callant Fietsomnium

Premium Bike Care

Bijstand 24/7
Diefstal
Persoonlijke ongevallen
Materiële schade

Bike Care

Bijstand 24/7
Diefstal
Persoonlijke ongevallen
Materiële schade

Wat is inbegrepen in een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering van Callant kiest u zelf de formule die u bij u past. U kunt zich verzekeren voor bijstand, persoonlijke ongevallen en tegen diefstal en materiële schade. Of alleen voor bijstand, persoonlijke ongevallen en tegen diefstal.

De waarborg diefstal is inbegrepen in beide formules. Uw tweewieler is wereldwijd verzekerd. Bij diefstal dient u zo spoedig mogelijk klacht neer te leggen bij de politie en schriftelijk aangifte te doen aan Callant uiterlijk binnen de 8 dagen. U betaalt geen franchise* voor een (elektrische) fiets.

*Uitzondering: voor (elektrische) racefietsen en (elektrische) mountainbikes is er een franchise voorzien van 20% van het verzekerde bedrag.

Zelf de premie van uw fietsverzekering berekenen

Hebt u de aankoopfacturen van uw fiets (en accessoires) bij de hand? Dan is uw fiets twee minuten later al verzekerd. De premie betaalt u via een QR-code en de app van uw bank. Uw polis gaat daardoor onmiddellijk van kracht.

Bereken uw premie

Waarom een fietsverzekering van Callant?

Bij Callant hebben we iets met fietsen. Zo verzekeren we verschillende wielerploegen, denk aan Team Flanders – Baloise. Sinds 2008 zijn we de Belgische pionier in fietsverzekeringen. Dit product biedt u de gemoedsrust die u nodig heeft op de weg om optimaal te kunnen genieten van jarenlang rijplezier. Ga dus gerust voluit op de trappers staan. Wij doen de rest.

Bereken vlot de prijs van uw verzekeringspremie. Betaal de premie online via Bancontact en uw fiets is meteen verzekerd.

Bereken uw premie

Online betaald, meteen verzekerd

Bereken en betaal uw premie online. Uw fiets is onmiddellijk verzekerd.

Fietsverzekeringen op maat van bedrijven

Koning Auto wankelt op zijn troon. Steeds vaker kiezen Vlaamse ondernemingen voor een flexibel mobiliteitsbudget of een eigen vloot met bedrijfsfietsen. Om het milieu te sparen, maar ook dankzij de mooie fiscale voordelen. U ook? Wij zorgen ervoor dat uw fietsen optimaal verzekerd zijn.

Wat de beste fietsverzekering is voor uw onderneming? Dat hangt af van uw behoeften. Daarom stellen we voor uw vloot, klein of groot, een fietspolis op maat samen. De basis is altijd een diefstalverzekering, al dan niet aangevuld met fietsbijstand en een verzekering tegen materiële schade.

Met een Fietsomnium beschikt uw bedrijf over een polis die aan alles gedacht heeft. Het beheer en de opvolging van schadegevallen of diefstallen nemen we integraal op ons. Uw medewerkers gaan zonder stress de weg op, en u bent zeker van een complete dekking.

Interesse? Contacteer ons

Een verwittigd klant is er twee waard

Elke dekking heeft zijn beperkingen, vergoedingsplafonds, vrijstellingen en uitsluitingen. De belangrijkste voorbeelden voor dit verzekeringsproduct:

Voor de waarborg diefstal:

 • Fiets niet-slotvast
 • Enkel diefstal van accessoires.

Voor de dekking materiële schade:

 • Schade ten gevolge van slijtage, ontwerp- en constructiefouten, banden, krassen, kleine beschadigingen, enkel schade van accessoires, verhuur, wedstrijden, dronkenschap en/of strafbare alcoholintoxicatie, opzet

Voor de waarborg bijstand:

 • Kostprijs van wisselstukken of materiaal
 • Wedstrijden
 • Medische bijstand.

Voor de waarborg persoonlijke ongevallen:

 • Lichaamsgebrek en/of een slechte gezondheidstoestand van de verzekerde, die al bestond op het ogenblik dat de verzekeringsovereenkomst van kracht werd en/of op het ogenblik van de aanpassing van de contractuele waarborgen en/of op het ogenblik van het schadegeval, zodat de verzekeraar, indien hij daarvan kennis had gehad, de overeenkomst niet onder dezelfde voorwaarden zou hebben aangegaan.
 • Intoxicatie en zelfmoord
 • Sporten inclusief trainingen, beoefend ten professionelen titel en/of uit hoofde van een bezoldigd contract
 • Deelname aan of voorbereiding op wielerwedstrijden

Afschrijving in geval van totaal verlies:

 • 0% gedurende de eerste 12 maanden vanaf aanvangsdatum van het contract
 • 1% per begonnen kalendermaand vanaf de 13e maand na aanvangsdatum van het contract

Wachttijd bij diefstal:

 • 7 dagen na ontvangst van de schriftelijke aangifte (met opgave omstandigheden, bewijs van klachtneerlegging en de 2 originele sleutels) aan Callant Insurance

Alle details kan u terugvinden in de algemene voorwaarden en infofiche. Lees deze zeker na vóór de ondertekening van uw contract.

Wilt u een verzekering afsluiten?

Callant Fietsomnium is een merk dat voor u is samengesteld in samenwerking met Baloise Insurance en VAB. Dit product biedt u de gemoedsrust die u nodig heeft op de weg om optimaal te kunnen genieten van jarenlang rijplezier. Callant Fietsomnium is onderworpen aan het Belgisch recht en heeft een duurtijd van 1 jaar met een mogelijkheid tot stilzwijgende verlenging. Alle details kan u terugvinden in de algemene voorwaarden Fietsomnium, algemene voorwaarden Fietsbijstand, algemene voorwaarden Persoonlijke ongevallen en infofiche. Lees deze zeker na vóór de ondertekening van uw contract.

Heeft u een vraag of bekommernis?

Breng ons op de hoogte via fietsomnium@callant.be of stuur een brief naar Callant Verzekeringskantoor bv – t.a.v. Fietsomnium (met de vermelding ‘persoonlijk en vertrouwelijk’) – Kapellestraat 113, B-8020 Oostkamp.

Gaat u niet akkoord met de door ons voorgestelde oplossing? Dan kan u eveneens terecht bij de Ombudsman van de verzekeringen, de Meeûsplantsoen 35 te 1000 Brussel of op www.ombudsman-insurance.be.

Veelgestelde vragen

De kostprijs van een fietsverzekering hangt af van de dekkingen. Diefstal, persoonlijke ongevallen en fietsbijstand zijn standaard inbegrepen in uw polis. Materiële schade is optioneel. Via deze link berekent u onmiddellijk de prijs van uw premie.

Een fietsverzekering zonder verrassingen

Bijstand 24/7, ook thuis
Geen franchise bij diefstal van een elektrische fiets
Bereken uw premie