Verzekering Beroepsaansprakelijkheid

Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeringspolis via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Dekt schade door aansprakelijkheid
Schade door u of uw medewerkers
Soepele voorwaarden op maat
Zeer aantrekkelijke premies

De verzekering beroepsaansprakelijk of ‘BA beroep’

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of ‘BA Beroep’ beschermt uw onderneming tegen schade die het gevolg is van nalatigheid of een beroepsfout, in het kader van een overeenkomst of een contract. Elke Belgische onderneming kan deze verzekeringspolis afsluiten en zich zo beschermen tegen dure schadeclaims na een onopzettelijke fout.

Een verzekering beroepsaansprakelijkheid is bedoeld voor personen die een intellectueel of medisch beroep uitoefenen. Denk aan IT-consultants, huisartsen en specialisten, financiële experts of andere dienstverleners met een adviserende functie. Hoewel materiële of fysieke schade ook gedekt is, vergoedt deze polis in de praktijk dus meestal financiële schade.

Callant Verzekeringen

Waarom beroepsaansprakelijkheid verzekeren?

Volgens het Belgisch recht is elke persoon aansprakelijk voor de schade die hij veroorzaakt. Dit geldt voor natuurlijke personen, maar ook voor rechtspersonen zoals uw bedrijf. Bovendien bent u ook aansprakelijk voor de schade die door uw medewerkers of aangestelden wordt aangebracht.

U staat dus bloot aan een heleboel risico’s, waar u zich maar beter goed tegen verzekert. In een aansprakelijkheidsdossier weet u vooraf namelijk nooit waar het verhaal eindigt. Hoog oplopende claims leiden niet zelden tot zware financiële problemen, of in het ergste geval een faillissement.

Voor wie is een verzekering BA Beroep bedoeld?

(Para)medische sector: dokters, apothekers, kinesisten, psychologen, …

Vastgoedsector: vastgoedmakelaars, verhuurders van vakantiewoningen,…

Juridische beroepen: advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen, …

Informatica-experts: IT consultants, developers, systeembeheerders, …

Freelancers: vertalers, copywriters, journalisten, vormgevers…

Adviserende beroepen: fiscalisten, accountants, marketingexperts, …

Laat u vandaag nog adviseren

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Met een verzekering beroepsaansprakelijkheid beschermt u het vermogen van uw bedrijf tegen schadeclaims door:

  • Beroepsfouten, nalatigheden of vergissingen
  • Lichamelijke, materiële en immateriële schade

Enkele voorbeelden:

  • Pieter-Jan is softwareconsultant en helpt bedrijven om hun productieomgeving te digitaliseren. Omdat Peter een fout maakte bij het programmeren, valt het productieproces uren stil en lijdt het bedrijf financiële schade. De polis BA Beroep van Pieter-Jan komt tussen.
  • Sonja is een ervaren huisarts. Ondanks haar ervaring negeert ze herhaaldelijk belangrijke signalen van de patiënt. Als gevolg daarvan overlijdt de patiënt. De nabestaanden dienen een klacht in en eisen een schadevergoeding. Met een polis BA beroep is Sonja beschermd.

Wat zijn aanvullende dekkingen?

Deze waarborg staat u bij wanneer u zich op strafrechtelijk vlak moet verdedigen of wanneer u schade wil verhalen op een derde partij. Blijkt die derde onvermogend? Dan voorziet ze in een vergoeding.

Laat een tegenslag uw bedrijf niet kisten

Een beroepsfout maken kan de beste overkomen. Bent u goed genoeg beschermd?

Daarom kiest u voor Callant

Met aansprakelijkheidsverzekering van Callant beschermt u uw bedrijfsvermogen in geval van een schadeclaim. U bent zeker van de beste dekkingen tegen een prima prijs. Ga dus gerust voluit, wij doen de rest.

Wij helpen u om de een verzekeringspolis te kiezen die past bij uw behoeften. Onze medewerkers informeren u grondig, correct en objectief.

Ondernemen zonder risico’s bestaat niet

Een polis op maat van uw activiteiten
Gratis premievergelijking
Zeer ruime voorwaarden en dekkingen
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert schade die zich eender waar ter wereld heeft voorgedaan, op voorwaarde dat ze zich voordoet in het kader van de verzekerde activiteiten van uw in België gelegen exploitatiezetels.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.