Bestuurdersaansprakelijkheid (D&O)

Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeringspolis via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Voor managers, vennoten en zaakvoerders
Bescherm uw persoonlijk vermogen
Dekt huidige en vorige bestuurders
Ruime voorwaarden, scherpe premies

Wat is een D&O- of bestuurdersaansprakelijkheid?

Als bestuurder van een onderneming of organisatie draagt u een grote verantwoordelijkheid over mensen en middelen. Daar horen ook grote risico’s bij. Zo kunt u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor nalatigheden, fouten of beslissingen van uzelf of van een andere bestuurder. Een D&O-polis of bestuurdersaansprakelijkheid beschermt uw privévermogen tegen schadeclaims.

Callant Verzekeringen

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheid afsluiten?

Er zijn veel redenen waarom u als bestuurder van een onderneming, gedagvaard kunt worden voor de rechtbank, ook ter goeder trouw. Als gevolg van een ‘klassieke’ bestuursfout, bijvoorbeeld schending van de vennootschaps- of boekhoudwetgeving of de statuten, of een andere fout die zware gevolgen heeft voor de onderneming waar u aan de slag bent of was.

Twee praktijkvoorbeelden:

  • Een joint-venture loopt fout af en brengt uw bedrijf op de rand van de financiële afgrond. De volledige directie, waarvan u deel van uitmaakt, neemt ontslag. Er treedt een nieuw bestuur aan, dat het vorige directieteam persoonlijk aansprakelijk stelt voor de opgelopen schade.
  • U maakt als financieel manager een verkeerde inschatting of investeringsbeslissing. Deze foute keuze leidt bijna tot een faillissement. U wordt door de Raad van Bestuur nalatigheid verweten, waarna u gedagvaard wordt en de schade deels op u verhaald wordt.

Vanuit onze ervaring weten we dat er ook nog heel wat andere zaken mis kunnen gaan. U kunt vergeten een belangrijke verzekering af te sluiten, nalaten om de algemene vergadering bijeen te roepen, de jaarrekening niet of te laat neerleggen, de regels voor kapitaalverhogingen overtreden, …

Met een D&O- of bestuurdersaansprakelijkheid beschermt u uw persoonlijk vermogen én dat van uw erfgenamen tegen schadeclaims van derden.

Stel uw persoonlijk vermogen veilig

Hebt u nog geen D&O-verzekering of is uw huidige polis toe aan herziening?

Een polis bestuurdersaansprakelijkheid op maat

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is maatwerk. Er bestaan tal van specifieke uitbreidingen, denk aan een dekking voor filiaalbestuurders of externe entiteiten of rechtsbijstand. Wij voeren voor u graag een vrijblijvende premieberekening uit bij verschillende gespecialiseerde verzekeraars.

Verzeker ook uw medewerkers

Net als uzelf, kunnen ook uw medewerkers ongewild fouten maken. Soms met verstrekkende gevolgen. Om ook deze risico’s af te dekken, sluit u bij Callant ook best een goede verzekering BA onderneming af. Op die manier bent u in 360° beschermd tegen onvrijwillige fouten van uzelf of uw personeelsleden.

Daarom kiest u voor Callant

Verwacht van ons een vlotte en digitale aanpak. Door onze slagkracht bij verschillende maatschappijen geniet u van zeer competitieve voorwaarden. Ga dus gerust voluit als ondernemer of bestuurder, wij doen de rest.

Wij helpen u om de een verzekeringspolis te kiezen die past bij uw behoeften. Onze medewerkers informeren u grondig, correct en objectief.

jong koppel kijkt op laptop

Ondernemen zonder risico’s bestaat niet

Gratis premievergelijking
Vlotte en digitale aanpak
U bent verzekerd vanuit 360° perspectief
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

De meeste D&O-contracten dekken zowel de huidige, de vorige als de toekomstige bestuurders. Zo krijgt iedere bestuurder automatisch bescherming en hoeft u niet iedereen afzonderlijk op te nemen in de polis.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.