Callant Insurance en Eye Security bestrijden voortaan samen een digitale brand

7 februari 2023 | Cyber

Na een cyberaanval op de stad Antwerpen bleek opnieuw het toenemende belang van een waterdicht beveiligingsplan tegen hackers en allerlei vormen van cyberaanvallen. Een nauwe samenwerking tussen Eye Security en Callant Insurance moet bijdragen tot een veiligere online omgeving voor kmo’s en grote ondernemingen!

Callant, bedenker van de term ‘digitale brand’, is een top 10 verzekeringsmakelaar in België met fysieke kantoren in Oostkamp, Antwerpen en Geel. Als specialist in cyberverzekering zien zij het aantal aangiftes van cyberaanvallen jaarlijks toenemen. Dergelijke aanvallen leiden vaak tot onherstelbare schade aan bedrijfssystemen -en gegevens. Cybercriminaliteit dringt stilaan door tot alle niveaus van onze samenleving. Van vrij doorzichtige ‘phising’ – spammails tot grootschalige, georganiseerde cyberaanvallen zoals in Antwerpen. Steeds meer bedrijven zoeken dan ook vaker hun toevlucht tot een cyberverzekering.

Beter voorkomen dan genezen

Vanuit het standpunt, beter voorkomen dan genezen, is Callant sinds dit jaar een samenwerking aangegaan met Eye Security, een internationale en gespecialiseerde insurtech die hackers net voor het indringen detecteert en alles in werking stelt om een cyberaanval te beletten. Zo ook op strategisch gekozen momenten zoals ’s avonds of in het weekend. Wat dat zijn niet toevallig de gevoeligste momenten waarop criminelen toeslaan!

“Daar waar Callant met een cyberpolis ingrijpt na de aanval, proberen we met Eye Security ook in te spelen op de dreiging vóór de aanval en dus schade te voorkomen. Een extra dienstverlening die perfect kadert in onze mindset van 360° gemoedsrust, een leven lang.” In tijden waar je als organisatie vroeg of laat te maken krijgt met ransomware, DDoS-attacks en andere  vormen van cyberaanvallen is deze alles-in-één beveiligingsoplossing dus zeker geen overbodige luxe. “De vraag is niet óf uw organisatie ooit krijgt af te rekenen met een cyberaanval, maar wanneer?”

Een alles-in-één beveiligingsoplossing op maat van uw noden

Tot slot vormt een goede cyberverzekering het essentiële sluitstuk van een goede cyberbeveiliging.

Een cyberpolis is zo specifiek en op maat opgemaakt, dat het aangeraden is om een voorstel op maat te laten opmaken. “Als makelaar willen wij met Callant vooral het nut van een dergelijke polis onderstrepen in het belang van de klant. Want cybercriminaliteit is niet meer de ver-van-ons-bed-show, het kan zowel u als mij overkomen als we straks onze computer opstarten,” besluit Peter Callant.

Seminarie Digitale Brand

Wenst u aanwezig te zijn op één van onze seminaries over digitale brand? Schrijf dan vanaf nu in via onderstaand formulier.

Keuze event(Vereist)
Toestemming(Vereist)

Hoe safe zit uw onderneming?

Breng de risico’s in kaart
Ontvang persoonlijk advies
Bescherm uw zaak
Vraag een gratis cyberscan

Over Eye Security

Eye Security, opgericht in 2020, is een cybersecurity- en insurtechbedrijf dat cybersecurity haalbaar maakt voor Europese bedrijven op abonnementsbasis. Met een groeiend team van beveiligings- en verzekeringsexperts biedt Eye Security een kwalitatief hoogwaardig, alles-in-één beveiligingsproduct met bescherming en cyberverzekering. Eye Security opereert in Europa zowel direct als via haar strategische partners en heeft kantoren in Nederland, België en Duitsland.

Maak kennis met Eye Security

Over Callant Insurance

Callant Insurance & Financial Advice is een top 10 makelaar in België. Vanuit drie kantoren (Oostkamp, Antwerpen en Geel) zorgen meer dan 130 medewerkers voor 360° gemoedsrust voor u als klant, op elk vlak, een leven lang. Met gespecialiseerde oplossingen zoals een cyberverzekering, zorgen we er bijkomend voor dat uw onderneming optimaal is verzekerd tegen aansprakelijkheid en bedrijfsschade na een digitale brand. Bovendien ondersteunen we met alle nodige expertise in crisisbijstand. Ga dus voluit, wij doen de rest!

Maak kennis met Callant