Cyberverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Drie heldere waarborgen
Actieve bijstand 24/7
Gratis security scan

Wat als u slachtoffer wordt van cybercrime?

Digitalisering opende voor uw zaak een wereld aan mogelijkheden. Toch loeren in het online universum ook veel risico’s om de hoek. Cybercriminaliteit is al geruime tijd een groot gevaar.

Met een sterk preventieplan verkleint u al fors de kans op een cyberaanval, doch kan men het risico op een aanval niet uitsluiten gezien de cybercriminelen steeds driester te werk gaan en geen enkele IT beveiliging 100% bescherming biedt.

Als het dan toch misloopt en u wordt slachtoffer van cybercrime, dan biedt onze cyberverzekering de oplossing: de polis die uw onderneming beschermt tegen financiële schade na een cyberaanval en u onmiddellijk bijstaat met een team van specialisten.

Callant Verzekeringen

Waarom een cyberverzekering afsluiten?

Als ondernemer vindt u het normaal om een brandverzekering af te sluiten die uw gebouw en inboedel dekt tegen onverwachte schade. Maar wat als u het slachtoffer wordt van een digitale brand? De schade aan uw bedrijfssystemen of gegevens kan namelijk net zo hoog oplopen. Uw klassieke brand– of aansprakelijkheidsverzekeringen zullen echter geen dekking bieden. Met een all-in-one cyberverzekering beschermt u uw bedrijf tegen de gevolgen van een cyberincident.

Voor wie is een cyberverzekering bedoeld?

Elke bedrijf kan morgen het slachtoffer worden van hacking, een virus of ransomware. De cybercriminelen maken immers geen onderscheid tussen type bedrijven.

Bovendien is de menselijke factor één van de grootste oorzaken van dergelijke incidenten. Daarnaast kunnen ook uw leveranciers of afnemers gehackt worden waardoor u, onrechtstreeks ook slachtoffer wordt. Een goede cyberpolis is bijgevolg ’voor elke organisatie een noodzakelijke stok achter de deur.

Een cyberverzekering van Callant dekt niet alleen gerichte aanvallen zoals hacking, phishing of digitale afpersing, maar dekt alle digitale incidenten en de financiële schade die daarbij hoort. Denk aan een administratieve inbreuk op de GDPR-wetgeving, schade aan systemen of data, of een datalek door een technische aderlating of menselijke fout.

Een cyberverzekering is er voor elke onderneming die…

 • Klantgegevens verzamelt voor administratieve doeleinden
 • Persoonsgegevens verzamelt voor marketingdoeleinden
 • Een webshop exploiteert en zijn omzet wil beschermen
 • Elektronische betalingen ontvangt van klanten via het internet
 • Goederen produceert via een geautomatiseerd proces
 • Onderdelen of halffabrikaten maakt voor andere bedrijven
Vraag een offerte

Wat dekt een cyberverzekering?

Een cyberverzekering van Callant bestaat uit drie heldere waarborgen:

Bent u het slachtoffer van een cyberaanval of een beveiligingsincident? Snel en kordaat reageren is dan van groot belang. Eerst proberen we het schadegeval zo snel mogelijk onder controle te krijgen. U ontvangt meteen bijstand door een team van technische experts, IT-consultants en een advocaat. Alle kosten worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Welke kosten zijn onder meer gedekt?

 • Crisismanagement en -communicatie
 • Interventies door cybersecurity-experts
 • De gevolgen van reputatieschade
 • Recuperatie en herstel van gegevens
 • Juridische expertise & ondersteuning
 • Herstel van digitale bedrijfssystemen

Bescherm uw bedrijf tegen een digitale brand

Een all-in-one dekking tegen cybercrime.

Daarom kiest ook u voor Callant

Met een cyberverzekering van Callant bent u optimaal gedekt tegen aansprakelijkheid en bedrijfsschade na een digitaal incident. Bovendien ondersteunen we u met alle nodige expertise en crisisbijstand.

Digitale gemoedsrust in één oplossing. U bent gedekt tegen aansprakelijkheid aan derden, eigen bedrijfsschade. Interventies en crisisbeheer inbegrepen.

Veelgestelde vragen

De kostprijs hangt af van diverse factoren zoals omzet, aanwezige mate van beveiliging, soort data, sector, enz…. Bedrijven met een omzet tot 5 miljoen euro betalen een premie van ongeveer 1.000 euro per jaar. Bedrijven met een omzet tot 25 miljoen euro betalen ongeveer 5.000 euro. Kleine ondernemingen genieten van een nog veel lagere premie.

Hoe safe zit uw onderneming?

Breng de risico’s in kaart
Ontvang persoonlijk advies
Bescherm uw zaak
Gratis cyberscan

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.