Verzekering Alle Risico’s Elektronica (ARE)

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Bescherm uw elektronica
Alle plotse schade is gedekt
Vergoeding aan nieuwwaarde
Ruime polisvoorwaarden

De verzekering ARE: uw zekerheid op continuïteit

Ook uw onderneming maakt gebruik van een waaier aan elektronische toestellen. Van PC’s, laptops en tablets tot beamers, digitale whiteboards, maar ook telefoon- en alarminstallaties. Telkens toestellen die vaak onmisbaar zijn voor een vlotte werking van uw bedrijf en samen vaak tientallen tot honderdduizenden euro’s of zelfs meer waard zijn. Maar wat bij materiële schade?

Met een verzekering ARE bent u op elk moment gerust. Deze polis dekt immers alle risico’s die uw vaste of draagbare elektronica schade kunnen berokkenen, behalve de uitsluitingen vermeld in de polis zoals intern gebrek, slijtage en esthetische schade. Alle toestellen in uw onderneming worden hoofdzakelijk samen verzekerd op basis van ‘blanket cover’, zijnde één totaal bedrag zonder inventaris. Maar u kan ook waardevolle toestellen apart verzekeren tegen materiële schade op basis van een inventaris.

Waarom een verzekering afsluiten voor uw elektronica?

Indien uw elektronische apparatuur, of een deel daarvan uitvalt, bijvoorbeeld na een brand, heeft dat vaak enorme gevolgen: U kunt niet meer factureren. Of uw productie valt stil. Om de continuïteit van uw onderneming te beschermen wilt u de beschadigde apparatuur zo snel mogelijk laten herstellen of vervangen. Om die reden is een specifiek verzekering voor deze toestellen, in aanvulling op uw brandverzekering cruciaal om uw elektronische toestellen volledig te beschermen in geval van plotse materiële schade of verlies.

De waarborgen van een verzekering ARE zijn veel ruimer dan die van een klassieke brand- en diefstalverzekering. Zelfs schade door menselijke fouten is volledig gedekt. Alles wat u via deze waarborg verzekert, kan bovendien uit het verzekerd kapitaal van andere polissen worden gelicht. Daarnaast kunt u uw polis uitbreiden met enkele optionele dekkingen op maat.

Welke goederen dekt een verzekering ARE?

Een polis ’ARE dekt plotse en onvoorzienbare schade aan vaste én draagbare elektronische toestellen. Van klassiek bureaumateriaal, labomateriaal of medische apparatuur tot mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Schade wordt vergoed in nieuwwaarde, rekening houdend met een vrijstelling en de limieten bepaald in de voorwaarden van uw polis.

Welk materieel is onder meer gedekt?

 • PC’s en beeldschermen
 • Printers, servers, routers, …
 • Laptops, tablets, smartphones, …
 • Telefooncentrales
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Vaste telefoontoestellen
 • Beamers en tv’s

Optionele dekkingen

Door enkele aanvullende dekkingen te onderschrijven, kunt u uw polis nog verder upgraden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een optionele waarborg afsluiten voor bijkomende kosten na een gedekt schadegeval, bijvoorbeeld voor kosten voor wedersamenstelling van data. Of voor kosten die gemaakt worden om de continuïteit van uw onderneming te garanderen in geval van schade.

Alle Risico’s Elektronica: twee heldere formules

U kunt kiezen uit een van deze twee formules, of een combinatie van beiden.

Dekking op ‘blanket cover’-basis

Via ‘blanket cover’ is uw elektronica in zijn geheel verzekerd, zonder dat er een gedetailleerde inventaris wordt opgesteld. Een algemene beschrijving van de inhoud (laptops, gsm’s, servers, …) volstaat. Wel wordt er onderscheid gemaakt tussen draagbare en vaste toestellen. Door de hogere risico’s op schade en diefstal, ligt de vrijstelling voor mobiele toestellen iets hoger.

Als verzekeringnemer geeft u zelf de verzekerde waarde aan, die gelijk moet zijn aan de totale nieuwwaarde van al het materieel in uw bezit. Toch weten we dat ook uw bedrijf voortdurend in beweging is en daardoor ook het aantal toestellen in uw bedrijf fluctueert. Bij Callant geniet u daarom van een uitzonderlijke marge van 30% op het door u bepaalde verzekerd kapitaal. Wel is het belangrijk om jaarlijks te evalueren of uw polis nog up-to-date is.

Dekking op basis van inventaris

Net zoals bij elke polis, is de tussenkomst van de verzekeraar beperkt tot een maximumbedrag. Voor zeer waardevolle toestellen (geavanceerde medische apparatuur, een weefgetouw, digitale drukpers, …) is het daarom aan te raden een afzonderlijke dekking af te sluiten. Binnen deze formule worden een of meerdere elektronische toestellen verzekerd op basis van een gedetailleerde omschrijving en een vooraf vastgelegde verzekerde waarde.

Keer niet plots terug naar het stenen tijdperk

Met een allriskverzekering elektronica zijn uw toestellen optimaal beschermd.

Wat zijn aanvullende waarborgen?

Werkt u met licht- of geluidsinstallaties of verhuurt u ze aan derden? Dan kunt u hiervoor een speciale waarborg afsluiten. Uw materiaal wordt samen of apart verzekerd tegen beschadiging en diefstal aan de nieuwwaarde.

Daarom kiest u voor Callant

Een schadegeval is nooit prettig. Toch bewegen wij voor u hemel en aarde om de continuïteit van uw onderneming te garanderen in geval van schade. Wij volgen elk schadegeval nauwkeurig op en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk vergoed wordt. Ga dus voluit met uw onderneming, wij doen de rest.

U kiest uit een dekking op ‘blanket cover’-basis voor al uw toestellen, of u sluit een polis alle risico’s af voor één of meerdere elektronische toestellen.

Veelgestelde vragen

Een polis ARE dekt alle plotse en onvoorzienbare materiële schade aan elektrische en elektronische toestellen in uw onderneming, uitgezonderd hetgeen wordt uitgesloten in uw polis.

Dat kan bijvoorbeeld zijn als gevolg van:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Vandalisme
 • Diefstal met braak
 • Menselijke fout
 • Kortsluiting
 • Kwaad opzet
 • Menselijke fout
 • Natuurrampen
 • Bliksem en storm
 • Diefstal uit voertuig
 • Ontploffing

Bescherm uw bedrijf tegen schade aan elektronica

Via ‘blanket cover’ of met specificatie
Marge van 30% op het verzekerd kapitaal
Een zeer concurrentiële premie
Contacteer ons

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.