Machinebreukverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Allriskverzekering op maat
Zeer betaalbare premies
Snelle schaderegeling

De omniumverzekering voor uw productiepark

Uw machines zijn de slagaders van uw onderneming. Als een belangrijk toestel beschadigd raakt of stilvalt, stopt uw productie deels of volledig en verliest u omzet. Toch is lang niet alle schade te voorzien of te voorkomen. Denk aan een menselijke fout of een interne oorzaak. Met een verzekering machinebreuk beschermt u uw bedrijf tegen een financiële mokerslag.

Een polis machinebreuk is dikwijls een allriskverzekering. Bijna alle plotse en onvoorzienbare materiële schade is gewaarborgd, behalve enkele uitzonderingen zoals slijtage en esthetische schade. Alle machines vermeld in uw polis zijn gedekt, ongeacht ze in werking zijn of stilstaan, of tijdens het monteren, demonteren en verplaatsen voor revisie, controle of herstelling.

Waarom een machinebreukverzekering afsluiten?

Schade aan machines door verkeerd gebruik of interne oorzaken is niet gedekt door uw brandverzekering. Toch houden net deze schadeoorzaken vaak de grootste risico’s in. Een machine kan vastlopen, warmlopen of oververhitten. Er kan een onderdeel loskomen of metaalmoeheid optreden. Of een onervaren werknemer kan een zware inschattingsfout maken.

De kosten voor de herstelling of vervanging van een machine kan niet alleen zeer hoog oplopen, elke seconde dat de productie stil ligt, kost u bovendien handenvol geld. Een verzekering machinebreuk dekt daarom niet enkel de kosten voor de herstelling of vervanging. Ze zorgt er ook voor dat uw bedrijf zo snel mogelijk terug operationeel is. Zo vermijdt u langdurig omzetverlies.

Wat is gedekt door een machinebreukverzekering?

Een machinebreukverzekering dekt de kosten voor de herstelling of vervanging van beschadigde machines als gevolg van een onvoorzienbare en plotselinge gebeurtenis, naargelang de verzekerde waarde in uw polis.

Voor deze polis komen zowel vaste productiemachines, technische installaties (liften, roltrappen, klimaatregeling…) als mobiele toestellen (heftrucks, mobiele compressoren of generatoren, …) in aanmerking.

Welke schade is onder meer gedekt?

  • Onhandigheid of onervarenheid van werknemers
  • Het vallen, stoten of botsen van de machines
  • Het falen van een beveiligings- of regeltoestel
  • Schade door falen van een aangekoppeld toestel
  • Materiaal-, constructie- of montagefouten
  • Het trillen, ontregelen, slecht uitlijnen
  • Schade door elektrische stroom
  • Warmlopen, vastlopen of oververhitting

Bijvoorbeeld: een onervaren medewerker gaat aan de slag met een geavanceerde productiemachine. Hij maakt een inschattingsfout waardoor er zware schade ontstaat. Uw polis machinebreuk komt tussen in de kosten voor de herstelling of vervanging van het toestel. Afhankelijk van uw polis, wordt de schade vergoed in nieuwwaarde of volgens de werkelijke waarde.

Een verzekering op maat van elk machinepark

U kunt een machinebreukverzekering afsluiten voor één of meerdere toestellen of voor het geheel van uw machinepark. Afhankelijk van het type polis dat u kiest, is de materiële schade aan gedekte toestellen verzekerd in nieuwwaarde of werkelijke waarde. Tegelijk maakt een ruime waarborg machinebreuk het mogelijk om uw andere verzekeringen te ontlasten.

Callant schenkt u als ondernemer gemoedsrust met een pakket waarborgen dat precies is afgestemd op uw machinepark en de impact van elke machine op uw onderneming. Zo gaat u ‘s avonds met een gerust gemoed slapen. Eerst brengen we samen uw noden en risico’s nauwkeurig in kaart. Op die basis kunt u kiezen uit diverse polissen en bij verschillende verzekeraars.

Welke optionele waarborgen zijn er?

Om uw polis nog beter aan te passen aan de behoeften van uw bedrijf, kunt u ook kiezen uit een aantal specifieke aanvullende waarborgen, waaronder:

Bijstand door technische experts uit het buitenland

Kosten voor versneld vervoer van wisselstukken

Schade aan onderdelen die vaak vervangen moeten worden

Schade aan voetstukken en/of funderingen van toestellen

Afbraak- en wederopbouwkosten

Diefstal of poging tot diefstal van de verzekerde toestellen

Materiële schade door arbeidsconflicten, inclusief stakingen

Werkzaamheden buiten de normale werkuren

Schade aan ketels en andere stoomapparaten door eigen gebrek

Meer info? Contacteer ons

Laat een defecte machine uw bedrijf niet raken

Verzeker de continuïteit van uw bedrijf na plotse schade aan uw machines.

Verzeker ook bedrijfsschade na machinebreuk

Een machinebreukverzekering dekt de kosten voor de herstelling of vervanging van een defect toestel en de bijbehorende kosten, maar niet het eventuele omzetverlies dat het gevolg is van die materiële schade. Die schade loopt namelijk vaak op tot een veelvoud van de materiële kosten. Daarvoor kunt u een aanvullende waarborg bedrijfsschade onderschrijven.

Wat dekt een waarborg bedrijfsschade?

Het verlies aan bedrijfswinst als gevolg van een gehele of gedeeltelijke onderbreking door schade aan het gebouw of de inboedel.

De algemene, vaste kosten (lonen, afschrijvingen, leningen, …) die meer niet kunnen betaald worden met uw omzet

Kosten om de bedrijfsschade te beperken, denk aan de reddingsmaatregelen of de huur van een tijdelijke machine

Lees meer over bedrijfsschade verzekeren

Daarom kiest u voor Callant

De continuïteit van uw bedrijf is voor ons het hoogste goed. Op basis van een aanpak in 360° is uw bedrijf optimaal beschermd tegen de financiële gevolgen van een herstelling of vervanging als gevolg van machinebreuk. Schade wordt steeds snel en correct geregeld. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Onverwachte schade aan uw machines? Met een polis machinebreuk van Callant bent u zeker dat uw bedrijf zo snel mogelijk terug operationeel is.

Veelgestelde vragen

Een verzekering machinebreuk is een zeer betaalbare polis. De jaarlijkse premie voor deze polis wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het type van machine en de verzekerde waarde. Daarnaast wordt er o.m. ook gekeken naar de leeftijd van machine, de fabrieksgarantie, de intensiteit van gebruik en de herstelmogelijkheden. Vraag hier een gratis offerte aan.

Uw machinepark in goede handen

Uw garantie op business continuity
Ook interne oorzaken zijn gedekt
Aanvullende waarborgen op maat
Contacteer ons

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.