Callant Aviation

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Luchtvaartverzekering op maat
Sterke internationale partners
Ruime dekkingen
Schaderegeling zonder zorgen

Callant Aviation: de all-in-one luchtvaartverzekering

Of u nu een liefhebber bent van zweef- of sportvliegtuigjes, of u klieft wekelijks naar business meetings in een privéjet: wij zorgen ervoor dat u perfect verzekerd bent voor aansprakelijkheid en schade. Via onze polis Callant Aviation verzekert u elk type vliegtuig kleiner dan een Boeing. Als video- of fotograaf kunt via deze polis ook een professionele drone verzekeren.

Voor wie is deze verzekeringspolis bedoeld?

Callant Aviation is er voor particuliere liefhebbers en bedrijven die eigenaar zijn van een luchtvaartuig, of voor exploitanten in de wereld van de pleziervaart of vliegsport. We verzekeren toestellen, maar evengoed gebouwen en evenementen. Zo zijn we de verzekeringspartner van diverse vliegclubs en airshows.

 • Vliegsport
 • Pleziervaart
 • Ballonvaarders
 • Dronebestuurders
 • Exploitanten

Voor welke toestellen kunt u deze polis afsluiten?

U verzekert bij Callant alles wat de lucht in kan: van moderne ULM’s tot klassieke modellen zoals warbirds of dubbeldekkers en privéjets van bijna elk kaliber. Wij gaan voor u telkens op zoek naar de juiste polis bij een gespecialiseerd verzekeraar. Als trotse eigenaar van een luchtballon, verzekeren we ook graag bedrijven actief in de ballonvaart of particuliere ballonvaarders.

Geniet onbezorgd van grenzeloos vliegplezier

Als luchtruimavonturier wilt u in de eerste plaats genieten van uw hobby, zonder dat u zich hoeft af te vragen of u goed verzekerd bent. Of zonder tijd te verspillen aan de afhandeling van schade. Met een verzekeringspolis van Callant focust u op wat echt telt: onbegrensd vliegplezier. Aan ons hebt u niet alleen een makelaar, maar een partner die uw passie volop meebeleeft.

Wat dekt een luchtvaartverzekering van Callant?

Uw verplichte aansprakelijkheidsdekking dekt het vliegrisico, ofwel de schade die u toebrengt aan derden bij de start, tijdens de vlucht en de landing.

Naargelang uw risico’s, uw toestel en uw behoeften, kunt u ook kiezen voor enkele aanvullende dekkingen.

Wat zijn aanvullende dekkingen?

Relatief kleine schades leiden vaak tot hoge herstellingskosten. Een cascoverzekering dekt de schade aan uw vaartuig tot het bedrag in uw polis. Voor een cascodekking geldt altijd een franchise, afhankelijk van het soort vliegvaartuig. Er zijn verschillende soorten dekkingen, naargelang de risico’s die u wilt verzekeren (omnium, enkel brandschade en/of grondschade, …).

Wat zijn mogelijke dekkingen?

 • Volledige omniumverzekering
 • Gronddekking tijdens de stalling
 • Waterschade of natuurramp
 • Een vergoeding bij total loss
 • Schade door diefstal of vandalisme/oproer

Bijvoorbeeld: tijdens het handmatig verplaatsen van uw ULM in een hangar beschadigt u uw eigen toestel en dat van een clublid. De schade aan het andere toestel is gedekt door uw verplichte BA-verzekering. De schade aan uw eigen voertuig is gedekt door uw cascoverzekering, tot het verzekerde bedrag en met een vrijstellingsbedrag zoals bepaald in uw voorwaarden.

Luchtvaartverzekering voor professionele drones

De dronewetgeving werd de laatste jaren vanuit Europa steeds strakker gereglementeerd. Stuurt u als foto- of videograaf een professionele drone de lucht in? Dan bent u verplicht een luchtvaartverzekering af te sluiten.

Een droneverzekering dekt de schade die u veroorzaakt aan derden als u met uw drone ergens tegenaan vliegt, of wanneer het toestel neerstort. Daarnaast kunt u ook de waarde van uw toestel geheel of gedeeltelijk verzekeren.

Een droneverzekering van Callant bestaat uit 3 dekkingen:

 • Verplichte BA-verzekering
 • Cascoverzekering voor uw toestel
 • Polis rechtsbijstand (optioneel)

Onze droneverzekering is er ook voor bedrijven die drones inzetten voor inspectie en onderhoud op moeilijk bereikbare plaatsen, denk aan windmolens of industriële infrastructuur. Aanvullende apparatuur, denk aan hittecamera’s of sensoren, kunt u apart meeverzekeren. Waar u ook uw drone voor inzet: wij zorgen ervoor dat uw risico’s perfect zijn afgedekt.

Advies over internationale wetgeving

Trekt u vaak met uw drone naar het buitenland? Dan komt onze internationale ervaring u vast ooit goed van pas. Met helder advies over dekkingen en wetgeving in binnen- en buitenland, trekt u overal goed geïnformeerd en zonder zorgen naartoe. U bent zeker dat uw risico’s en aansprakelijkheden perfect geregeld zijn. Zo beleeft u nog meer plezier aan uw reis en uw drone.

Voordelen van een droneverzekering:

 • Een polis op maat van uw risico’s
 • Zeer ruime dekkingen
 • Gedekt door een gespecialiseerd verzekeraar
 • Een concurrentiële premie
 • Advies over wetgeving overal ter wereld
 • Snelle en correcte schaderegeling
Vraag meer informatie

Vlieg rond met een zeker gevoel

Het enige wat u moet doen, is de motor starten en vertrekken.

Daarom kiest u voor Callant

Naar waar of met welk toestel u ook vliegt: u weet zeker dat met onze 360° aanpak optimaal verzekerd bent. Uw vertrouwenspersoon bij Callant deelt uw passie, geeft u objectief advies en staat altijd aan uw kant. Zelfs een schadegeval wordt op die manier een zorgeloze ervaring. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Aan ons hebt u een partner die even gebeten is door vliegen als u. U komt ons tegen op events, airshows, … Niet als makelaar maar als pure liefhebber.

Klief zorgeloos door de lucht

Uw risico’s zijn 360° verzekerd
Snelle en vlotte schaderegeling
Een makelaar die aan uw kant staat
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Elke luchtvaartverzekering is maatwerk. De prijs van deze polis hangt onder meer af van het type toestel dat u wilt verzekeren, de verzekerde waarde en de aanvullende dekkingen die u kiest. Wij ondersteunen u graag met helder advies in functie van uw risico’s. U geniet van zeer betaalbare dekkingen.

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.