Yachtomnium

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Zorgeloos het water op
Zeer ruime dekkingen
Vlotte schaderegeling
No-claim bonus

Yachtomnium: de casco bootverzekering op maat

Een boot laat uw ziel zien. Het is een verlengstuk van uzelf. Uw compagnon de route wanneer u rust en ontspanning nodig hebt. Maar vaak ook een stevige investering die u liefst zo goed mogelijk wilt beschermen tegen schade. Met een Yachtomnium van Callant geniet u van een hemelsbrede dekking op maat van elk vaartuig: van plezierbootje tot miljoenenjacht.

Callant Verzekeringen

De omniumverzekering voor elke booteigenaar

De vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Het oneindige uitzicht op zee. De lokroep van het avontuur. Er zijn veel goede redenen om zelf een boot te kopen of een shared ownership-constructie op te starten.

Toch hangen er ook enkele zware risico’s aan vast. U kunt bijvoorbeeld een andere boot aanvaren of motorschade oplopen. Wij geven u advies over de beste dekkingen voor uw vaartuig en risico’s. Zo gaat u volledig zorgeloos het water op.

Met een Yachtomnium verzekert u elk type vaartuig:

 • Zeilboot
 • Catamaran
 • Sportboot
 • Motorjacht
 • Jetski’s
 • Speedboat
 • Plezierboot

Wat is gedekt door onze bootverzekering?

De Yachtomnium is een cascoverzekering, vergelijkbaar met de full omnium van een wagen. Deze polis beschermt uw boot tegen materiële schade door:

 • Aanvaring
 • Brand, explosie, bliksem en storm
 • Transport en winterstalling
 • Diefstal, inbraak en vandalisme
 • Gevolgschade

Waterdichte waarborgen op maat van uw risico’s

Als een van de grootste maritieme verzekeraars in België en met jaren ervaring in jachtverzekeringen, kunnen wij u een zeer complete pleziervaartpolis aanbieden met een ruime optionele dekking motorschade. Kortom, u hoeft aan niets anders meer te denken dan varen en plezier maken.

Wat zijn aanvullende dekkingen?

De motor van uw vaartuig is niet alleen het meest essentiële, maar vaak ook het duurste onderdeel van uw boot. Bij de meeste cascoverzekeringen is motorschade niet gedekt. Met een extra dekking motorschade bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade aan de hoofd- of hulpmotor. Zelfs bij een zware fout komt uw verzekeringspolis tussen.

Wat als ik liever een boot charter?

Een boot of jacht charteren geeft u elke vakantie opnieuw de vrijheid om een ander vaartuig te kiezen, perfect afgestemd op uw bestemming en uw behoeften op dat moment. Maar misschien loopt u wel dezelfde aansprakelijkheidsrisico’s als de eigenaar van de boot? Wat uw vakantieplannen ook zijn: wij helpen u om ze op een veilige manier te realiseren. Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.

Kies het ruime sop met de ruimste polis

Splijt zorgeloos de golven met een polis op maat van uw boot.

Daarom kiest u voor Callant

Met een Yachtomnium pleziervaartverzekering hebt u als booteigenaar de garantie dat uw boot, uzelf en uw bemanning verzekerd zijn zoals het hoort. U wordt door ons volledig ontzorgd. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Als onafhankelijk top 10-makelaar in België, slagen we erin om u zeer ruime polisvoorwaarden aan te bieden tegen een concurrentiële premie.

Bekommer u om niets anders dan het roer

De omniumverzekering voor uw boot
Een dekking op maat van uw vaartuig
Zorgeloze schaderegeling
Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van uw polis. Vaak is het zo dat er bijvoorbeeld in Spaanse of Italiaanse wateren een ander wettelijk minimumbedrag geldt voor aansprakelijkheid. In dat geval doen we meteen een contractaanpassing, of regelen we een uitbreiding. Daar ontvangt u vervolgens een certificaat van. Deze aanpassing heeft nauwelijks impact op de premie die u betaalt.

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden