CMR-verzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Voor elke wegvervoerder
Uw belangen centraal
Uitgebreide dekkingen

Verzeker uw aansprakelijkheid als wegvervoerder

Als transporteur weet u dat er veel mis kan gaan onderweg van A naar B. De goederen die u vervoert kunnen beschadigd raken na een verkeersongeval. Een partij goederen kan gestolen worden terwijl uw chauffeur een welverdiend dutje doet. Of uw chauffeur maakt zelf een zware fout. In de regel wordt u als vervoerder in elk van deze gevallen aansprakelijk gesteld voor de schade.

Callant Verzekeringen

Een CMR-polis op maat van uw transportonderneming

De CMR-verzekering, gebaseerd op het internationale CMR-verdrag van 1956, dekt uw contractuele aansprakelijkheid als transporteur in geval van verlies of beschadiging van goederen. Ook schade door vertraagde aflevering is erdoor gedekt. Elk bedrijf dat goederen transporteert over de weg kan deze polis afsluiten, van eenmanszaak tot en met de grootste multinational.

Welke schade is gedekt een CMR-verzekering?

Een CMR-verzekering dekt onder meer:

Vervoer door eigen chauffeurs of onderaannemers

Volledig of gedeeltelijk verlies en de beschadiging

Vertraging in de aflevering van de goederen

Schade aan bedorven goederen door bederf (temperatuurschade)

Vernietigings-, opruimings-, bergings- en repatriëringskosten

Kosten voor de redding en het behoud van de lading

Tot welk bedrag ben ik verzekerd als transporteur?

Bij schade of verlies is uw aansprakelijkheid als transporteur begrensd tot ongeveer 10 euro per kg en tot de vrachtprijs in geval van vertraging. Dat is vaak niet genoeg om de werkelijke schade te dekken. Voor uw opdrachtgever is het daarom raadzaam om aanvullend een cargoverzekering af te sluiten. Die laat hem toe om zijn goederen voor een hoger bedrag te verzekeren.

Wat zijn aanvullende dekkingen?

Wanneer u een CMR-polis afsluit, is het belangrijk om de waarborgen goed af te stemmen op uw activiteiten. Vervoer door onderaannemers is bijvoorbeeld niet in elke polis automatisch meeverzekerd. Naast de risico’s die standaard verzekerd zijn, kunt u ook enkele extra waarborgen onderschrijven.

Een vergissing kan altijd gebeuren. Met deze waarborg bent u gedekt tegen menselijke fouten bij koel- of vriestransport: van een verkeerd ingestelde koeling tot schade door slecht onderhoud of een gebrekkige installatie. Schade wordt vergoed tot de waarde van de goederen, maar beperkt tot 10 euro per kilogram.

Kies de voordeligste van twee formules

U hebt twee mogelijkheden. Of u verzekert enkel de voertuigen die vermeld staan in de voorwaarden van uw polis. Of u kiest voor een formule op basis van omzetcijfer. In dat geval zijn alle voertuigen verzekerd binnen een raampolis. Wat voor u de meest voordelige oplossing is? Vraag advies aan een van onze experts. Samen stellen we een CMR-polis samen op uw maat.

Contacteer ons

Is uw CMR-polis nog up-to-date?

Vind de meest interessante polis bij verschillende verzekeraars.

Waarom kiezen voor Callant?

Omdat we met beide voeten in uw sector staan, weten we wat u als transporteur van uw verzekering verwacht. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Als top 10-makelaar hebben we een stevige impact op de maatschappijen, waardoor we in staat zijn om u zeer scherpe voorwaarden aan te bieden.

De basispolis voor elke wegvervoerder

Voor elke transportondernemer
Zeer brede dekkingen
Een scherpe premie op maat
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

U kunt bij Callant alle soorten transportgoederen verzekeren: van stuk- en bulkgoed tot tanktransport, vries- of koeltransport,… Ook voor uw transportonderneming werken we een voordelige maatoplossing uit.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.