Cargoverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Zeer uitgebreide dekkingen
Vlotte schaderegeling
Handig en snel via Cargo Online
No-claim bonus vanaf 5.000 euro

Waarom een cargoverzekering afsluiten?

Tijdens elk transport kunnen uw goederen beschadigd raken, verloren gaan of gestolen worden. Toch kan de vervoerder in de regel slechts beperkt aansprakelijk gesteld worden voor de kosten. Waarom? Het CMR-verdrag beperkt de aansprakelijkheid van de vervoerder tot +/- 10 EUR per kilogram. Bovendien komt ze niet tussen als de vervoerder niet aansprakelijk is. Net daarom is het verstandig om een cargoverzekering Alle Risico’s af te sluiten.

Welke goederen dekt een cargoverzekering?

Een cargoverzekering of goederenverzekering dekt alle soorten schade, verlies en diefstal van general cargo tijdens een transport van A naar B en tussenstops onderweg. Denk aan gewone consumptiegoederen, gekoelde of diepgevroren producten, installatiegoederen, elektronische toestellen, machines… Dat maakt deze transportverzekering geschikt voor elk bedrijf: van KMO tot multinational. Cargo kan voor alle soorten goederen en alle soorten vervoersmogelijkheden: weg, spoor, zee en lucht.

Voordelige abonnementspolis voor goederenvervoer

Onze voordelige abonnementspolis goederenvervoer is een raamcontract en wordt voor u op maat samengesteld. Al uw transporten worden gedekt door een overkoepelende polis op basis van omzetcijfer. U betaalt enkel voor de uitgevoerde transporten die onder dit contract vallen. Daarnaast kiest u zelf welke goederen verzekerd worden, voor hoe lang, welke vrijstelling er wordt voorzien en hoe er wordt afgerekend (maandelijks, driemaandelijks…).

Welke dekkingen zijn inbegrepen?

De cargoverzekering van Callant is gebaseerd op de Polis van Antwerpen. U geniet van een wereldwijde dekking Alle Risico’s met elk transportmiddel, ook bij overmacht, of in het geval van ontheffingen van de transporteur of rederij. De kostprijs van een goederenverzekering is zeer beperkt. Toch kan deze verzekering u veel tijd en geld besparen in het geval van een incident.

Een cargoverzekering is als een omniumverzekering. U bent gedekt tegen schade, diefstal en en verlies, ongeacht de aansprakelijkheid en volgens het principe dekking Alle Risico’s, behalve wat uitdrukkelijk wordt uitgesloten in de polis.

Cargo Online: vlot certificaten opvragen en afdrukken

Snelheid telt in de transportsector. Om grote en middelgrote ondernemingen te helpen om duizenden transporten snel en correct te verzekeren, hebben we het digitale platform Cargo Online ontwikkeld. Deze online tool is gekoppeld aan uw abonnementspolis goederenvervoer. Via dit online systeem kunt u in een paar muisklikken verzekeringscertificaten creëren en afdrukken, tarieven raadplegen of een offerte aanvragen. Praktisch, snel en razend efficiënt.

Surf naar Cargo Online

Daarom kiest u voor Callant

Met onze abonnementspolis goederenvervoer zijn uw goederen wereldwijd perfect verzekerd. In het geval van een incident nemen wij alle administratie en opvolging voor onze rekening. Schade wordt snel en vlot geregeld.

Met een cargoverzekering van Callant zijn uw goederen tot 130% verzekerd tegen alles wat mis kan gaan. Tot ze veilig en wel in uw magazijn staan.

Meer weten? Contacteer uw makelaar

Veelgestelde vragen

Een CMR-verzekering dekt de aansprakelijkheid van de wegvervoerder tot een vast bedrag per kilogram lading. Een cargoverzekering dekt u, de eigenaar, volledig in, los van de aansprakelijkheid.

Goederentransport zonder verrassingen

Nulrisico op kosten bij schade of diefstal
24/7 bereikbaar in geval van een incident
Vlotte opvolging, snelle schaderegeling
Maak een afspraak

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.