Decenale verzekering

Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeringspolis via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Voor architecten, aannemers, ...
Dekt de 10-jarige aansprakelijkheid
Verzekeringspolis op maat
Gratis premievergelijking

Wat is een decenale verzekering?

Een decenale verzekering is een polis bestemd voor architecten, aannemers, studiebureaus of andere dienstverleners die betrokken zijn bij een project dat impact heeft op de stabiliteit, stevigheid of waterdichtheid van een gebouw.

Deze verzekering beschermt ook u als ondernemer in de bouwsector tegen aansprakelijkheid tegenover de bouwheer. U bent gedekt voor de volledige waarde van het bouwwerk, inclusief de eventuele afbraak- en opruimingskosten. De verzekerde waarde wordt bepaald aan de hand van een schattingsverslag, opgemaakt na de oplevering.

Een decenale polis geldt 10 jaar en dekt alle soorten bouwwerken: residentieel, commercieel, industrieel of openbaar. Sinds de Wet-Peeters is deze polis verplicht voor alle gebouwen in België bestemd voor bewoning en waarvoor de tussenkomst van een architect vereist is.

Callant Verzekeringen

Er zijn twee verschillende formules:

Project

Een verzekering per afzonderlijke werf of project, of één polis die ineens alle werven dekt waarop u aan de slag bent

Aannemer

Een verzekering per afzonderlijke aannemer, of één polis voor alle aannemers en onderaannemers die bij het bouwproject betrokken zijn.

Wat dekt een decenale verzekering?

Een decenale verzekering dekt de herstelkosten bij schade die betrekking heeft op de ruwbouw of structuur van een gebouw, tot een bepaald maximumbedrag. De polis loopt vanaf de voorlopige of definitieve oplevering. Standaard komt de polis ook tussen in de herstelkosten die niet tot de ruwbouw behoren, maar wel het gevolg zijn van een gedekt schadegeval.

Een voorbeeld:

Stel, u levert als hoofdaannemer een nieuwe woning op. Na een tijdje verschijnen er barsten in de buitenmuren. De werken werden uitgevoerd door een collega, maar toch eist de bouwheer dat uw bedrijf de herstelkosten betaalt. Hebt u een decenale polis afgesloten voor alle aannemers? Dan wordt de schade integraal vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Wat zijn aanvullende waarborgen?

De basisdekking van een decenale verzekering kan aangevuld worden met een dekking materiële en lichamelijke schade aan derden, die het gevolg is van een schadegeval dat binnen de basiswaarborg valt.

Geen bouwwerk zonder decenale

Sluit een decenale polis af op maat tegen de scherpste premies op de markt.

Daarom kiest u voor Callant Verzekeringen

Verwacht van ons een digitale en zeer efficiënte aanpak. Dankzij onze slagkracht bij verschillende maatschappijen, geniet u van zeer competitieve voorwaarden. Ga dus gerust voluit met uw onderneming. Wij doen de rest.

Met een wettelijk verplichte decenale verzekering bent u gedekt tegen aansprakelijkheid en vermijdt u een faillissement bij zware schade.

Bouwen of verbouwen zonder dure risico’s

Gratis premievergelijking
Vlotte en digitale aanpak
Vanuit 360° perspectief verzekerd tegen schade
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Een decenale verzekering dekt zowel de verzekeringnemer (bouwheer, aannemer of promotor) en dekt alle bouwpartners tegen aansprakelijkheid en herstellingskosten, en dat voor een periode van precies tien jaar na voorlopige of definitieve oplevering.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.