Bouwplaatsverzekering (ABR)

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Gemoedsrust van a tot z
Ruime polisvoorwaarden
Snelle schaderegeling

De ABR-verzekering: (ver)bouwen zonder risico’s

U gaat bouwen, verbouwen of renoveren? Dan doet u vaak een pittige investering. Onverwachte kosten komen dan op het slechtst mogelijke moment. Kies daarom voor zekerheid. Een ABR-verzekering beschermt u tegen alle risico’s van uw bouwproject: van schade aan het gebouw tot schade aan derden of eigen goederen. Zo bent u gerust tijdens het hele bouwproces, zelfs bij een tegenslag. Wat er ook gebeurt: u blijft (ver)bouwen.

Callant Verzekeringen

Waarom een ABR-verzekering afsluiten?

Op een werf lopen de werken van verschillende aannemers vaak kriskras door elkaar. Met zoveel bedrijvigheid is het logisch dat er af en toe iets misgaat. Vaak door iets banaals, soms met grote gevolgen. Een onderaannemer die uw nieuwe vloer beschadigt. Materialen die gestolen worden. Werken die vernield worden door een storm. Of een kraan die omvalt en de woning van de buren beschadigt. Kortom, de risico’s zijn niet mis.

Een gewone woningpolis of familiale verzekering biedt u als bouwheer niet genoeg bescherming tegen al deze bouwrisico’s. Een verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s (ABR) is dan de logische oplossing. Deze bouwpolis beschermt u tegen alle risico’s op schade aan het gebouw tijdens de volledige looptijd van uw nieuwbouw- of renovatieproject. Al vanaf de levering van de bouwmaterialen tot de voorlopige oplevering van de werken, of zelfs nadien.

Wat is gedekt door een ABR-polis?

Een ABR-polis verzekert de (al of niet met inbegrip van de voorlopige) bouwwerken, het bestaande goed en eventueel ook de uitrustingen en machines samen met de aansprakelijkheid van de bouwheer (in eerste rang) en de andere betrokken actoren op de werf (meestal in tweede rang). Een verzekeringspolis van Callant bestaat uit een waarborgluik voor materiële schade, en een waarborgluik voor de aansprakelijkheid.

Met een ABR-verzekering is alle schade op de werf verzekerd, behalve wat expliciet is uitgesloten. Wie aansprakelijk is voor de schade, maakt niet uit.

Wat er ook gebeurt, u blijft (ver)bouwen

Verzeker uw bouwwerf met de beste dekkingen op de markt.

Vergeet uw risico op aansprakelijkheid niet

Stel, u sloopt een rijwoning, met schade aan de aanpalende woningen tot gevolg. Als bouwheer bent u onbeperkt aansprakelijk voor materiële of fysieke schade aan derden tijdens de werken. Om u hiertegen te beschermen, is het verstandig om ook de dekking schade aan derden op te nemen in uw ABR-polis.

Wat zijn aanvullende ABR-dekkingen?

Een ABR-verzekering is altijd maatwerk. Bovenop de twee vaste waarborgen schade en aansprakelijkheid kunt u als bouwheer ook enkele aanvullende waarborgen laten opnemen in de Bijzondere Voorwaarden van uw polis.

Verbouwt u een bestaand pand of bouwt u naast of in nabuurschap van een ander eigen pand? Dan kunnen de bouwwerken schade berokkenen aan uw reeds bestaand patrimonium. De uitbreiding bestaand goed vangt dit op.

Praktijkvoorbeeld: Stel, na afloop van uw verbouwing ontdekt u schade. Toch ligt de oorzaak bij de werken die uitgevoerd zijn tijdens de bouwperiode. Met een aanvullende dekking na oplevering bent u nog steeds gedekt. Ook wanneer een aannemer na de oplevering nog bijkomende werken uitvoert en schade veroorzaakt aan het pas opgerichte bouwwerk.

Daarom kiest u voor Callant

U denkt aan bouwen, verbouwen of renoveren? Maak dan vooral uw droom waar. Wij zorgen ervoor dat u hem beleeft zonder dure financiële verrassingen. De zorgeloze nachtrust krijgt u er gratis bij.

Contacteer uw makelaar

Verspil geen geld en energie aan een tegenvaller op de werf. Met een ABR-verzekering loopt u geen risico op onverwachte kosten bij schade.

Bouw of verbouw zonder risico’s

Met een ABR-verzekering bent u optimaal verzekerd tegen schade.

Veelgestelde vragen

In principe kunnen alle partijen actief binnen het bouwproject opgenomen worden als verzekerde. Dit zijn onder andere: bouwheer, aannemers, architecten, leveranciers, bouwingenieurs en studiebureaus. Schade door werken van niet-geregistreerde aannemers wordt niet gedekt door de polis.

De omniumverzekering voor uw bouwwerf

Bouw of verbouw zonder risico’s
Ruime dekkingen op maat
Snelle uitbetaling bij schade
Maak een afspraak

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.