Rechtsbijstandverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
360° dekking
Mooie fiscale voordelen
Scherpe premies

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering garandeert u advies en bijstand wanneer u betrokken bent in een juridisch conflict. Dat kan met een andere burger of familielid zijn, maar evengoed met een overheid, aannemer of huisbaas.

Een polis rechtsbijstand geeft u de zekerheid dat u uw rechten kunt laten gelden in de rechtbank wanneer dat nodig blijkt. Zonder dat u zich zorgen moet maken over een dure advocaat of torenhoge gerechtskosten.

Callant Verzekeringen

Waarom een aparte polis rechtsbijstand?

Een verzekering rechtsbijstand bestaat als een afzonderlijke polis of bijvoorbeeld als aanvulling op een autoverzekering, woonverzekering of familiale verzekering.

Bij een aanvullende dekking kunt u enkel een beroep doen op uw waarborg wanneer de oorzaak van het conflict gelinkt is aan de hoofdverzekering. Bijvoorbeeld: u wil een verkeersovertreding aanvechten in de rechtbank. In dat geval dekt uw rechtsbijstand Auto de kosten voor uw verdediging.

Toch zijn er ook nog veel andere situaties waarin een afzonderlijke polis rechtsbijstand zeer goed van pas kan komen. Bijvoorbeeld:

U wordt als fietser het slachtoffer van een aanrijding en u loopt lichamelijke schade op. De bestuurder betwist zijn aansprakelijkheid.

U bent arbeidsongeschikt en uw verzekeraar gewaarborgd inkomen schat het percentage van ongeschiktheid te laag in.

U verhuist, maar de huiseigenaar weigert ook na herhaaldelijk aandringen om uw huurwaarborg terug te storten.

U wordt gedagvaard door de FOD Financiën omwille van een onvolledige belastingaangifte.

U sluit een contract af met een aannemer en betaalt een voorschot, maar het bedrijf in kwestie levert de werken nooit op.

Een waterdichte bescherming

U merkt het: wie geruster door het leven wil, sluit maar beter een ‘volledige’ waarborg rechtsbijstand af. Ook wanneer u vandaag al een aanvullende rechtsbijstandverzekering heeft bij uw brandverzekering, autoverzekering of familiale polis. Wij adviseren u graag over hoe u dubbele dekkingen kunt vermijden en tegelijk kan genieten van een waterdichte bescherming.

Contacteer ons

Welke basiswaarborgen zijn inbegrepen?

U wil iemand juridisch aansprakelijk stellen die fysieke schade heeft veroorzaakt aan u persoonlijk, of aan iemand van uw gezin.

Hoeveel kost een verzekering rechtsbijstand?

De premie voor een rechtsbijstandverzekering bedraagt vaak minder dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat. Indien u deze dekking bijvoorbeeld samen afsluit met uw BA- of Omniumverzekering Auto, bedraagt de premie voor een voertuig ongeveer 75 euro. Een aparte premie varieert van 315 euro voor een alleenstaande zonder kinderen tot 425 euro voor een gezin.

Profiteer van een fiscaal voordeel

Een polis rechtsbijstand is niet wettelijk verplicht. Wel profiteert u van een mooie fiscale stimulans. Premies tot 310 euro geven recht op een belastingvermindering tot 40%, met een maximaal fiscaal voordeel van 124 euro. Wilt u aanspraak maken op deze premie, dan moet de polis aan een aantal minimumvoorwaarden voldoen. Bij Callant zit u altijd goed.

Vraag een gratis offerte

Daarom kiest u voor Callant

Gemoedsrust begint bij uw verzekeringsportefeuille. Met een dekking rechtsbijstand bent u al een heel eind op weg. Wat er ook gebeurt: u geniet van juridische bijstand en expertise. Ga dus gerust voluit, wij doen de rest.

Maak uw keuze uit de meest kwalitatieve polissen op de markt bij gespecialiseerde verzekeraars.

Laat een rechtszaak uw leven niet schaden

Bescherm uzelf en uw gezin tegen juridische kosten en kopzorgen.

Vraag een gesprek

Veelgestelde vragen

Bezoek de website van de Orde van Vlaamse Balies (OVB). Op deze website staan meer dan 10.000 Vlaamse advocaten vermeld. Via een hele reeks trefwoorden vindt u gemakkelijk een advocaat die aansluit bij uw vraag.

Kies voor 360° zekerheid

Uitgebreide dekkingen
Zeer scherpe premie
Een polis op uw maat
Vraag een gesprek

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden