Gewaarborgd Inkomen

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Zekerheid voor u en uw gezin
Een verzekeringspolis op maat
Verzeker tot 80% van uw brutoloon
Correcte service & uitbetaling

Gewaarborgd inkomen: uw plan B bij tegenslag

Ook als ondernemer kunt u ziek worden of een ongeval krijgen. Het laatste wat u dan nodig hebt, is extra financiële stress. Hebt u al een plan B wanneer uw inkomen plots wegvalt en uw vaste kosten blijven doorlopen? Dankzij een verzekering gewaarborgd inkomen geniet u van financiële gemoedsrust.

Callant Financieel Advies

Waarom een invaliditeitsverzekering afsluiten?

Als zelfstandig zaakvoerder of bedrijfsleider bent u niet verplicht om voor uzelf een invaliditeitsverzekering af te sluiten. Wordt u ziek of krijgt u een ongeval, dan komt de sociale zekerheid tussen. Helaas is een uitkering van het ziekenfonds meestal niet genoeg om uw levensstandaard te behouden.

Met een verzekering gewaarborgd inkomen geniet u van een uitgebreide dekking invaliditeit. In geval van tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid (+25%) ontvangt u maandelijks een extra vergoeding bovenop de uitkering van de mutualiteit. U kunt tot 80% van uw bruto-inkomen verzekeren.

Een voorbeeld:
Stel, u bent gezinshoofd met twee kinderen ten laste. U raakt plots buiten strijd door ziekte. Afhankelijk van uw inkomen, ontvangt u een maximumuitkering van 1.430 euro per maand. Dankzij uw verzekering gewaarborgd inkomen, ontvangt u elke maand een vergoeding die uw inkomensverlies compenseert. Daardoor kunt u blijven voldoen aan uw financiële verplichtingen, bijvoorbeeld de afbetaling van een woonkrediet.

Wie kan een polis gewaarborgd inkomen afsluiten?

Elke ondernemer kan een polis gewaarborgd inkomen afsluiten, en zou dat eigenlijk moeten doen. Toch is een invaliditeitsverzekering in het bijzonder aan te raden voor zaakvoerders die zelf het grootste deel van hun bedrijfsomzet realiseren. De gevolgen van tegenspoed zijn dan namelijk het grootst.

Een verzekering gewaarborgd inkomen is ook erg interessant voor zaakvoerders van managementvennootschappen, bij wie het loon vaak slechts een beperkt deel uitmaakt van het totale verloningspakket. U kunt deze formule apart onderschrijven of combineren met onder andere een VAPZ of IPT.

Wat kost een polis gewaarborgd inkomen?

Een polis gewaarborgd inkomen is erg flexibel. Afhankelijk van de gekozen waarborgen en het verzekerde bedrag, kunnen de premies sterk variëren. Ook uw leeftijd en beroepscategorie hebben een invloed. Wij gaan voor u op zoek naar de meest voordelige polis bij verschillende aanbieders.

Een verzekering gewaarborgd inkomen kost minder dan u denkt. Kiest u voor een solide basisdekking? Dan kunt u al voor een beperkte premie van heel veel zekerheid genieten. De polis wordt afgesloten door uzelf of door uw vennootschap. In beide gevallen is de premie 100% fiscaal aftrekbaar.

Contacteer ons vrijblijvend

Stel zelf uw polis samen naar wens:

U bepaalt zelf het bedrag van uw financiële bescherming. U kunt tot maximaal 80% van uw brutoloon verzekeren.

U sluit een verzekering af met een constante rente (uw gewaarborgd inkomen blijft ongewijzigd) of klimmende rente (uw gewaarborgd inkomen stijgt mee vanaf de aanvang van het contract of tijdens een schadegeval).

U kiest als verzekeringnemer tegen welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u zich verzekert: ziekte en/of ongevallen.

U kiest voor een waarborg gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (vanaf 25%) en/of volledige arbeidsongeschiktheid (vanaf 67%)

Bepaal zelf de wachttijd in geval van invaliditeit. Dat kan meteen, of na 1, 3, 6 of 12 maanden zijn. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

U kiest zelf de looptijd van uw verzekeringscontract, die alleen u kan wijzigen. Dat kan tot uw pensioenleeftijd zijn.

Tip: Werkt u via een VAPZ of een IPT? Dan is het soms interessanter om een dekking arbeidsongeschiktheid toe te voegen aan uw bestaande contracten, in plaats van een afzonderlijke polis af te sluiten. Wat voor u de beste oplossing is? Ontvang vrijblijvend advies.

Ontvang vrijblijvend advies

Ziekte of een ongeval is vaak al pijnlijk genoeg

Bescherm vandaag uw financiële gezondheid van morgen. Praat er met ons over.

Verzeker ook uw omzet met een omzetverzekering

Aanvullend op uw verzekering gewaarborgd inkomen, kunt u ook een omzetverzekering afsluiten voor uw onderneming. Naast uw persoonlijk inkomen, is in dat geval ook de omzet van uw bedrijf tot 60% gewaarborgd.

Voorbeeld: Stel, u bent zelfstandig dakwerker en u loopt een gescheurde kruisband op. U bent drie maanden buiten strijd. Wel blijven lopende kosten, de huur van uw magazijn en kredieten gewoon doorlopen. Uw omzetverzekering garandeert 60% van uw omzet en de continuïteit van uw afbetalingen.

Vraag vrijblijvend advies

Daarom kiest ook u voor Callant

Geld maakt niet gelukkig, maar van een leven zonder degelijk inkomen wordt u ook niet vrolijk. Met een polis gewaarborgd inkomen van Callant zijn u en uw gezin zeker van financiële gemoedsrust in geval van een tegenslag.

Een team van gespecialiseerde experts ondersteunt u van A tot Z met helder advies. Ga als ondernemer dus gerust voluit. Wij doen de rest.

Laat ziekte of een ongeval uw leven niet ruïneren

Zekerheid op een vast inkomen
Zeer betaalbare premies
Een pensioenplan vanuit 360° perspectief
Ontdek uw mogelijkheden

Veelgestelde vragen

De premie wordt o.a. berekend op basis van uw brutoloon of het bedrag dat u wil verzekeren, de looptijd van het contract, de wachttijd, het beroepsrisico en uw leeftijd. Hoe vroeger u deze verzekering afsluit, hoe lager de premie.

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.