P&I-verzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Protection & Indemnity
Voor elke scheepseigenaar
Concurrentiële premies
Waarborgen op maat

De P&I-verzekering: onmisbaar in de scheepvaart

Als eigenaar van een (vracht)schip loopt u onvermijdelijk zware aansprakelijkheidsrisico’s. Een P&I-verzekering dekt uw aansprakelijkheid naar derden in geval van materiële schade of lichamelijk letsel. Denk bijvoorbeeld aan aanvaringsschade, ladingschade, olieverontreiniging of ongelukken aan boord die niet vallen onder uw polis arbeidsongevallen.

Callant Verzekeringen

Wie kan een P&I-verzekering afsluiten?

Een P&I-verzekering is er voor bedrijven actief in de scheepvaart, de visserij en de binnenvaart. Ook bedrijven in de commerciële pleziervaart kunnen een P&I-verzekering afsluiten. Daarnaast is het ook als gewone onderneming mogelijk om deze verzekering te onderschrijven, bijvoorbeeld wanneer u als aannemer werkzaamheden uitvoert vanaf een boot of ponton.

Vragen? Contacteer ons

Wat dekt een P&I-verzekering?

Een P&I-verzekering dekt onder meer:

  • Persoonlijk letsel en overlijden van derden
  • Persoonlijk letsel en overlijden van bemanning of passagiers (met uitzondering voor ongevallen die vallen onder de verplichte polis arbeidsongevallen)
  • Milieuverontreiniging door olie of andere stoffen
  • Verlies en beschadiging van persoonlijke eigendommen van de bemanning
  • Excedent aanvaringsschade, op voorwaarde dat onder de cascodekking van het schip de reële waarde van het schip is verzekerd
  • Materiële schade aan derden met of zonder aanvaring
  • Verlies van of schade aan de vervoerde lading
  • Ladingaandeel averij grosse, zoals bepaald in de voorwaarden
  • Kosten voor wrakopruiming, berging- en -lichting

Wat zijn aanvullende waarborgen?

Bij een schadegeval schiet meestal een hele juridische machine in gang. De bijbehorende kosten kunnen hoog oplopen. Een P&I-verzekering wordt daarom meestal afgesloten samen met een verzekering rechtsbijstand. Een aanvullende rechtsbijstandverzekering dekt zowel de gerechtskosten als de gemaakte kosten voor juridisch advies en ondersteuning door een advocaat.

Verzeker uw aansprakelijkheid als scheepseigenaar

Stuur uw schip de zee op met een P&I-verzekering van Callant.

Protection & Indemnity: een apart verhaal

Een polis Protection & Indemnity afsluiten verloopt volgens een atypisch verzekeringssysteem eigen aan de scheepvaartsector. De waarborgen gaan niet uit van een verzekeringsmaatschappij maar wel van P&I-clubs. Deze clubs zijn ontstaan vanuit een sectorbelang en hebben geen winstoogmerk. Wij werken samen met verschillende van deze internationale aanbieders.

De premie wordt geheven in de vorm van een voorschotpremie. U stort jaarlijks een bijdrage, waarna het schadeverloop wordt geëvalueerd en de premie bijgestuurd. P&I-clubs herverzekeren zelf hun risico’s bij zeer kapitaalkrachtige carriers. Daardoor geldt er voor deze polis een dekking zonder limieten in gedekte waarde, met uitzondering van vervuiling door olie.

Altijd een verzekeringsoplossing op maat

Een P&I-verzekering is maatwerk. Met een 360° aanpak brengen we uw risico’s in kaart en gaan we op zoek naar de juiste oplossing bij onze internationale partners. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.

Neem contact op

Daarom kiest u voor Callant

Dankzij onze verfijnde expertise in scheepvaartverzekeringen, bent u als scheepseigenaar zeker dat uw aansprakelijkheidsrisico’s optimaal zijn afgedekt. Bij een incident kunt u onmiddellijk rekenen op de ondersteuning van een team van experts. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Verzeker de continuïteit van uw bedrijf met ijzersterke waarborgen. Uw aansprakelijkheid als eigenaar of charterer is verzekerd zoals het hoort.

De onmisbare verzekering voor de scheepvaart

Ga goed gedekt de zee op
Voorwaarden op maat
Concurrentiële premie
Contacteer uw makelaar

Veelgestelde vragen

Neen, in de scheepvaart is de verzekeringsplicht voor aansprakelijkheid naar derden niet wettelijk geregeld. Toch is een P&I-verzekering absoluut noodzakelijk voor elk vaartuig dat gebruikt wordt voor vrachtvervoer, charter, verhuur met schipper of op andere wijze beroepsmatig wordt gebruikt.

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.