Individuele levensverzekering

Bescherm uw nabestaanden

Wie het bos niet meer door de bomen ziet in het aanbod van levensverzekeringen zit goed bij Callant Verzekeringen. Wij zijn immers goed thuis in dit type polissen waarmee u vooral uw gezin en nabestaanden wil beschermen bij het overlijden van uzelf of uw partner. U bespaart op die manier, naast het verdriet, uw overblijvende gezinsleden alvast van financiële zorgen.

Bij de klassieke levensverzekering wordt een kapitaal uitgekeerd aan de begunstigde(n) bij overlijden van de verzekerde. We onderscheiden twee types : de tijdelijke levensverzekering (loopt af op een bepaalde datum) of de levenslange (met een gegarandeerde uitkering bij overlijden). In het eerste geval kan ook afgesproken worden om een kapitaal uit te keren op het einde van de looptijd.

Extra kapitaal voor pensioen

Voor uw levensverzekering polis kunt u kiezen uit een tak 21 product waarbij u een (pensioen)kapitaal opbouwt via kapitalisatie. Er is een gegarandeerde rente en eventueel een bonus. Bij overlijden tijdens de looptijd van het contract worden de gespaarde premies uitbetaald aan de begunstigde(n), of bij leven ontvangt u zelf het gespaarde tegoed. Er kan ook gekozen worden uit een tak 23 product waarbij de premies worden belegd in fondsen. Bij overlijden wordt de op dat moment bepaalde waarde van de polis uitbetaald.

Fiscaal voordeel

Bij dergelijke polissen kunt u eventueel ook een fiscaal voordeel bekomen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het bedrag dat fiscaal kan ingebracht worden is beperkt maar het loont zeker de moeite want het voordeel kan oplopen tot minstens 30 %.

Ook hier is het advies van een specialist dus meer dan welkom. Aarzel niet om ons te contacteren.

Offerte

Offerte?

Doe een aanvraag

img_vragen

Vragen?

Mail ons

img_documenten

Bibliotheek

Downloaden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap