Callant Cargo

Cargo verzekering

Als eigenaar van goederen die u transporteert of laat transporteren, doet u er vaak verstandig aan om uw goederen te verzekeren. In welke mate u als eigenaar risico loopt hangt af van de overeengekomen incoterm. De incoterms bepalen wanneer het risico overgaat van de verkoper op de koper. Goederen worden vaak verzekerd bij een Engelse verzekeraar of bij de Lloyds of London. In België wordt evenwel voornamelijk de Polis van Antwerpen gehanteerd (Polant 20.04.2004) die nog uitgebreider is dan de Engelse polis.

Gedurende een transport kunnen uw vervoerde goederen schade of verlies oplopen, waarvoor u zich kan laten verzekeren. Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen een Cargoverzekering en een CMR-verzekering. Deze laatste dekt de belangen van de vervoerder zelf. Hij is immers aansprakelijk voor schade en of verlies van de toevertrouwde goederen, dat zich zou voordoen gedurende het transport.

Omdat de CMR conventies deze aansprakelijkheid meestal beperken tot een verzekerd bedrag per gewicht (speciale trekkingsrechten) is het in de meeste gevallen aangewezen ook de goederen zelf te verzekeren, los van elke aansprakelijkheidsdiscussie om. Daarom bestaat er ook een cargo verzekering.

De Cargoverzekering is met andere woorden een zaakschadeverzekering. De eigenaar van de goederen verzekert zich voor de vervoerde goederen op zich, tegen de vele risico’s die zich tijdens het transport kunnen voordoen. Dit is een alle risico verzekering.

Belangrijk nieuws!

Om u nog beter te bedienen is een volledig nieuwe en gespecialiseerde website ‘cargo online’ beschikbaar. Naast nuttige informatie en downloadbare documenten, maken we het onze klanten ook mogelijk om online verzekeringscertificaten te genereren!

Bezoek cargoonline.be voor meer informatie!

Offerte

Offerte?

Doe een aanvraag

img_vragen

Vragen?

Mail ons

img_documenten

Bibliotheek

Downloaden

X
De Callant dienstverlening blijft gehandhaafd tijdens het COVID-19 coronavirus. Blijf hier op de hoogte van onze service updates.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap