Verzekering alle bouwplaatsrisico’s

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Voor professionals
Ruime polisvoorwaarden
Snelle schaderegeling
Zeer scherpe premies

ABR: de allriskverzekering voor de bouwsector

U hoeft niet lang actief te zijn in de bouwsector om te weten dat er in elke bouwfase dingen verkeerd kunnen lopen. Een werfkraan kan omvallen door een storm, bouwmaterialen of toestellen kunnen gestolen worden. Of een onderaannemer kan schade veroorzaken met een te zware machine. Uw BA-verzekering biedt echter geen afdoende bescherming tegen bouwrisico’s.

Callant Verzekeringen

Verzekering Alle bouwplaatsrisico’s

Als hoofdaannemer, bouwheer of architect van het project sluit u best een verzekering Alle bouwplaatsrisico’s (ABR) af. Deze polis beschermt uw bedrijf voor alle mogelijke werfschade: van schade aan het gebouw tot schade aan derden of eigen goederen. Vanaf de eerste spadesteek tot de voorlopige oplevering van de werken – tot zelfs nadien.

Het grote voordeel is dat onder een ABR-polis meerdere partijen gedekt zijn en dit voor al hun activiteiten op de bouwplaats: van de bouwheer en hoofdaannemer tot de onderaannemers en leveranciers. Ook de aansprakelijkheid van architecten, ingenieurs of studiebureaus is verzekerd indien hun erelonen opgenomen zijn in de verzekerde bedragen.

Vermijd discussies en kosten met een ABR-polis

Een verzekering Alle bouwplaatsrisico’s is niet wettelijk verplicht. Zonder ABR-polis barst er bij schade of diefstal wel vaak een hele discussie los. Welke onderaannemer is aansprakelijk? En voor welk bedrag? Dat leidt meestal tot onnodig tijdverlies. Een ABR-verzekering lost schadekwesties meteen op. Elke schade is gedekt, behalve wat expliciet is uitgesloten.

Wat is gedekt tijdens de bouwtermijn?

Een polis van Callant bestaat uit een waarborg voor materiële schade, meestal aangevuld met een aansprakelijkheidsverzekering.

Met een ABR-polis is alle schade en diefstal op de werf verzekerd, behalve wat is uitgesloten in de bijzondere voorwaarden. Wie schuld treft, is niet van belang. Wat wel telt, is dat uw bouwproject geen vertraging oploopt. Het is precies daarom dat u deze verzekeringspolis afsluit: geen gedoe, geen extra kosten.

Onmisbare polis voor bouwprofessionals

Verzeker elke bouwwerf met een ABR-verzekering op maat.

Wat zijn aanvullende dekkingen in een ABR?

Een ABR-verzekering is maatwerk. Bovenop de twee waarborgen schade en aansprakelijkheid is het mogelijk om enkele aanvullende waarborgen te laten opnemen in de Bijzondere Voorwaarden van de polis.

Verzeker ook materiële schade aan andere gebouwen en/of eigendommen van de bouwheer.

Praktijkvoorbeeld: Stel, u of een van uw onderaannemers voert na de voorlopige oplevering nog enkele bijkomende werken uit. Daarbij ontstaat schade aan de gloednieuwe vloer. U bent gedekt. Ook schade die pas later zichtbaar wordt, maar wel het resultaat is van handelingen tijdens de bouwfase, zijn verzekerd binnen onderhoudstermijn bepaald in uw polis.

Daarom kiest u voor Callant

Een ABR-polis zorgt ervoor dat u bij bouwschade morgen niet wakker wordt met een financiële kater. U geniet van een zeer uitgebreide dekking tegen een concurrentiële premie. Ga dus gerust voluit, wij doen de rest.

Verspil geen tijd en geld aan een tegenvaller op de werf. Met een ABR-verzekering loopt u geen risico op onverwachte kosten bij schade.

De bouwverzekering die u beter doet slapen

Met een ABR-verzekering bent u optimaal verzekerd tegen schade.

Veelgestelde vragen

Volgende partijen zijn gedekt: bouwheer, aannemers, architecten, bouwingenieurs en studiebureaus. Optioneel is ook een dekking leveranciers mogelijk. Schade door werken van niet-geregistreerde aannemers wordt niet gedekt door de polis.

De omniumverzekering voor uw bouwwerf

Bouw of verbouw zonder risico’s
Ruime dekkingen op maat
Snelle uitbetaling bij schade
Maak een afspraak

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.