Schuldsaldoverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Zekerheid voor uw gezin
Drie heldere formules
Fiscale voordelen

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Een schuldsaldoverzekering is een levensverzekering in een andere gedaante. De polis is altijd gekoppeld aan een hypothecair krediet. In geval van overlijden van de verzekerde(n) wordt de schuld aan de bank geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden en gedekt door de maatschappij. De partner en/of erfgenamen blijven zo gespaard van financiële beslommeringen.

Callant Financieel Advies

Waarom een schuldsaldoverzekering afsluiten?

Met een schuldsaldoverzekering bent u zeker dat uw nabestaanden niet in financiële moeilijkheden komen indien u plots overlijdt. Indien u dat wenst, kunt u uw basiswaarborg ook uitbreiden met een dekking arbeidsongeschiktheid.

Advies nodig? Wij helpen u graag
jong koppel kijkt op laptop

Welk bedrag dekt een schuldsaldoverzekering?

U kunt kiezen tussen drie verschillende formules:

50% – 50% verzekerd

Als u overlijdt tijdens de afbetalingsperiode van uw lening, lossen uw partner en/of erfgenamen de helft van het resterende geleende bedrag zelf af bij de bank. Het andere deel wordt gedekt door uw schuldsaldoverzekering.

100% – 100% verzekerd

Het volledige geleende bedrag op het moment van overlijden wordt betaald door de verzekeraar. Uw nabestaande(n) blijven zo gespaard van elke financiële last en verwerven de integrale eigendom van uw woning.

Verzekering op maat

Tot slot is ook een aangepaste formule mogelijk, afgestemd op uw specifieke financiële situatie. Op basis van uw inkomen en dat van uw partner bepaalt uw verzekeraar een dekkingspercentage op maat, bijvoorbeeld 70%-30%.

Premies vergelijken: altijd een goed idee

Sluit u een woonkrediet af, dan biedt uw bank u vaak een korting aan op de rente indien u bij hen ook de schuldsaldoverzekering neemt. In ruil moet u dan soms wel op een dure verzekering intekenen. Het voordeel dat u ontvangt, kan daardoor tenietgedaan worden. Vergelijken is dus de boodschap.

Speel op zeker en vergelijk via Callant de premies bij verschillende verzekeraars. Wij ondersteunen u graag. Een team van 130 medewerkers staat elke werkdag voor u klaar met vrijblijvend advies. Maak gerust een afspraak op kantoor, of plan een gesprek in met een van onze medewerkers.

Bescherm uw gezin met een schuldsaldoverzekering

Selecteer een polis op maat en geniet van scherpe premievoorwaarden.

Hoe wordt de premie voor mijn polis berekend?

De premie van een schuldsaldoverzekering wordt berekend op basis van verschillende factoren:

  • Het verzekerde kapitaal
  • De intrestvoet
  • De looptijd van uw lening
  • Uw leeftijd
  • Uw gezondheidsscore

Een schuldsaldoverzekering wordt meestal gekoppeld aan een medisch onderzoek of een medische vragenlijst. Hoe groter het risico op overlijden, hoe hoger de premie die u betaalt. Dat betekent dat bijvoorbeeld uw rookgedrag of bestaande gezondheidsproblemen een invloed kunnen hebben.

U betaalt de premie in schijven of in één keer. De laatste optie is op termijn de meest voordelige. Kiest u ervoor om de premie in schijven te betalen, dan kan dit gedurende 2/3 van de looptijd van uw kredietcontract aan een vaste premie, of voor de volledige looptijd ervan aan een variabele premie.

Daarom kiest u voor Callant

Wij maken voor u graag een vrijblijvende premieanalyse bij verschillende verzekeraars. Dankzij onze slagkracht bij verschillende maatschappijen, is de kans groot dat we u betere voorwaarden kunnen aanbieden dan uw bank.

Als onafhankelijk makelaar met slagkracht, onderhandelen wij voor u de beste polisvoorwaarden en premies bij verschillende verzekeraars.

Financiële zekerheid op een moment dat het telt

Bescherm uw gezin tegen overlijden
Drie verschillende formules
Scherpe premievoorwaarden
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Neen. Wel is het sterk aangeraden om deze verzekering af te sluiten als u een hypothecair krediet aangaat, omwille van de bescherming die ze biedt aan uw nabestaanden en partner. Deze polis wordt vaak wel opgelegd door uw bank.

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden