Woonverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Altijd ruim gedekt
Onafhankelijk advies
Snelle schaderegeling

De woonverzekering: meer dan een brandpolis

Een woonverzekering dekt de waarde van uw woning en inboedel tegen schade en brand. Daardoor wordt ze vaak een brandverzekering genoemd. Toch gaat deze polis veel verder dan alleen brand. U bent ook gedekt tegen schade door wateroverlast, hagel of storm, glasbreuk, kortsluiting, enzovoort.
Bovendien is uw inboedel meeverzekerd: van meubelen en kasten tot alles wat erin zit. Denk aan een dure multimedia-installatie of boekencollectie.

Schade, maar ook aansprakelijkheid

Naast uw woning en inboedel, dekt een woningverzekering ook uw burgerlijke aansprakelijkheid. Stel, er ontstaat in uw appartement een brand die vervolgens overslaat naar het huis van de buren. In dat geval bent u aansprakelijk en moet u instaan voor een (hoge) schadevergoeding. Een woningverzekering dekt alle kosten, ook als u zelf een fout hebt begaan waardoor de brand is ontstaan. Kwaad opzet is uiteraard niet gedekt.

Is een woonverzekering verplicht?

Voor wie een eigen woning bezit, is een woonverzekering niet wettelijk verplicht. Uiteraard wilt u uw gebouw wel beschermen tegen onverwachte schade. Zonder woonpolis kunt u bovendien geen hypotheek afsluiten.

Voor huurders is de polis wel wettelijk verplicht sinds het Vlaams Huurdecreet van 2019. Ook is de polis noodzakelijk om te kunnen voldoen aan het huurcontract en om de huurdersaansprakelijkheid in te dekken.

Callant Verzekeringen

Vind een woningpolis die bij u past

De ideale woonverzekering bestaat uit een dekking schade, een dekking aansprakelijkheid en een diefstalverzekering, aangevuld met een afzonderlijke polis voor juwelen, kunst of andere waardevolle voorwerpen. U kunt kiezen uit verschillende formules voor eigenaars, huurders of verhuurders.

Vraag advies aan Callant

Wat dekt een woonverzekering?

Elke polis bestaat uit een aantal wettelijk vastgelegde basisdekkingen. Of u nu een woning bezit, verhuurt of huurt: via Callant bent u optimaal verzekerd.

Deze dekkingen zijn standaard inbegrepen in elke polis:

Van brand- of rookschade tot waterschade, stormschade of glasbreuk.

Laat uw woonverzekering berekenen

Een woonverzekering is een zeer brede dekking, met veel elementen die kunnen inspelen op uw premie. Afhankelijk van de verzekeraar kunnen de premies voor dezelfde woning bovendien soms fors verschillen.

Wij gaan voor u op zoek naar de beste en meest voordelige woningpolis.

Vraag advies aan Callant

Daarom kiest u voor Callant

Callant biedt een woonverzekering aan die bij u past, met een optimale dekking tegen een voordelige premie. Is er ooit een incident? Dan schiet een team van schade-experts meteen in actie. Wat er ook gebeurt: wij staan altijd aan uw kant van het verhaal. Ga dus dus gerust voluit, wij doen de rest.

Wij gaan voor u niet op zoek naar de goedkoopste polis, wel naar de beste polis tegen een voordelige premie. Uw noden zetten we om in de juiste dekking.

Laat de beste prijs berekenen voor uw woonverzekering

Wat zijn aanvullende dekkingen in een woonpolis?

Een woningpolis is een relatief eenvoudige verzekering. Toch denkt u maar beter eens goed na voor u er eentje afsluit. Wat zijn mijn grootste risico’s? Heb ik waardevolle voorwerpen in huis? Callant geeft u een helder overzicht van de mogelijkheden en premies, plus alle nodige advies.

Een dekking diefstal is bij sommige verzekeraars inbegrepen in een woningpolis, bij andere niet. Wij zoeken voor u de beste oplossing.

Woonverzekeringen

Een diefstalverzekering dekt uw inboedel tegen inbraak en diefstal. Afhankelijk van de maatschappij, is een verzekering diefstal wel of niet inbegrepen in uw woningpolis. De meeste diefstalverzekeringen dekken een bepaald percentage van het verzekerde bedrag van uw inboedel. Dit percentage kunt u uiteraard laten aanpassen in samenspraak met Callant. U kunt uw goederen ook voor de volledige waarde verzekeren.

Bescherm uw waardevolle bezittingen

Een diefstalverzekering sluit u af als optie bij uw woningverzekering of als een afzonderlijke polis. Een aparte verzekering biedt u vaak meer mogelijkheden en een betere diefstalwaarborg dan de dekking die is inbegrepen in uw woonverzekering. Voor gespecialiseerde diefstalpolissen zijn er wel enkele vereisten. Denk aan een inbraakalarm, speciaal hang- en sluitwerk, inbraakwerend glas of een elektronisch beveiligingssysteem.

Vraag advies aan Callant

Veelgestelde vragen

Schades veroorzaakt door sleet, fraude en opzet zijn uitgesloten. Ook schade aan motorvoertuigen, een bouwvallig gebouw of een gebouw dat voor de sloop bedoeld is, wordt niet gedekt door uw woningverzekering.

Bescherm uw woning en inboedel tegen schade

Maak een afspraak

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden