Blokpolis

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Alle risico’s gedekt
Actieve bijstand 24/7
Snelle schaderegeling
Nieuwbouwkorting

De blokpolis: wat, voor wie en waarom?

Een blokpolis of verzekering mede-eigendom is een collectieve woonverzekering voor een gebouw met meerdere eigenaars. Koopt u een appartement in een residentieel gebouw? Dan bent u als mede-eigenaar meestal verplicht om toe te treden tot deze gemeenschappelijke polis. De premie wordt gedeeld tussen de mede-eigenaars onderling.

Welke schade is gedekt door een blokpolis?

Een blokpolis is een all-risk-verzekering. Alle onverwachte schade aan het gebouw is gedekt, zowel in de private als gemeenschappelijke delen. De waarborgen lijken dus sterk op die van een klassieke brandverzekering.

Bij deze polis hoort ook een dekking BA Gebouw. Meestal is het de syndicus van het gebouw die de polis afsluit. Indien u de bouwheer bent van een residentie zonder syndicus, kunt u ook zelf een blokpolis afsluiten.

Een blokpolis telt standaard deze waarborgen:

Brand en ontploffing Rook- en roetschade Blikseminslag
Vandalisme Kortsluiting Natuurrampen
Storm- en hagelschade Waterschade Glasbreuk
Stookolieschade Botsing BA Gebouw

De blokpolis: ook zonder syndicus de beste oplossing

Ook in residenties zonder syndicus kiezen de mede-eigenaars best samen voor één blokpolis en niet voor een woningpolis voor elk appartement afzonderlijk. Dat is niet alleen voordeliger. In geval van een incident zal de afhandeling van de schade veel vlotter verlopen als er slechts één verzekeraar bij betrokken is. Let wel: een blokpolis dekt niet de inboedel.

Vragen? Contacteer ons

Heb ik nog een eigen woonverzekering nodig?

Indien u bent toegetreden tot de blokpolis voor het hele gebouw, hoeft u enkel nog een woningverzekering te onderschrijven voor uw inboedel. Voor een luxueus appartement kan een extra verzekering nuttig zijn indien u uw duurdere keuken, parket of luxebadkamer correct vergoed wenst te zien bij schade. De meeste blokpolissen vertrekken namelijk van een standaard afwerking.

Wanneer de blokpolis ook nog eens voorziet in een afstand van verhaal, wat niet altijd het geval is, is ook de huurdersaansprakelijkheid verzekerd. De huurder die in uw appartement komt wonen, sluit best wel een eigen polis af om zijn inboedel te verzekeren.

Aanvullende dekkingen bij een blokpolis

De blokpolis van Callant is een all-risk-verzekering en dekt alle plotse schade die ontstaat aan het volledige gebouw. Afhankelijk van de situatie en de eigenschappen van de residentie, kunt u kiezen voor enkele aanvullende dekkingen. In uw belang raden we steeds een aanvullende dekking rechtsbijstand aan.

Zowel de leden, rekencommissarissen, aangestelden, werknemers als de Raad van Mede-eigendom zijn ingedekt tegen aansprakelijkheid naar derden.

Daarom kiest u voor Callant

Ruime dekkingen en een digitale aanpak op maat. Daarom kiest ook u voor Callant. Loopt uw gebouw ooit schade op? Dan maken we voor u het verschil door actieve bijstand en advies. Gedekte schade wordt snel en correct uitbetaald. Wat er ook gebeurt: u blijft comfortabel wonen.

Bovenop de klassieke waarborgen op de markt, verzekert onze blokpolis alle schade die niet zwart op wit vermeld staat onder de uitsluitingen.

De meest flexibele blokpolis op de markt

Met een blokpolis van Callant is uw eigendom optimaal beschermd.

Veelgestelde vragen

Naast onder meer brand-, storm- en waterschade, wordt ook de Burgerlijke Aansprakelijkheid gedekt. Dit is de schade die derden eventueel kunnen ondervinden van uw gebouw (bv. schade aan aanpalende gebouwen).

Uw mede-eigendom in goede handen

Snelle en correcte schaderegeling
Ruime voorwaarden
Alles onder één dak
Contacteer ons

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden