Bedrijfsschadeverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Vraag een gesprek
Verzeker uw omzetverlies na schade
Polisvoorwaarden op maat
Uw risico’s 360° gedekt

Verzeker bedrijfsschade na brand of machinebreuk

Als ondernemer weet u dat een ongeluk altijd kan gebeuren, zelfs met het beste preventieplan. Wordt uw bedrijf getroffen door brand of machinebreuk? Dan komt uw brandverzekering en/of polis machinebreuk wel tussen in de materiële schade, maar niet in de financiële gevolgen van de onderbreking van uw activiteiten. Precies dat dekt een bedrijfsschadeverzekering wel.

Callant Verzekeringen

Waarom een verzekering bedrijfsschade afsluiten?

De gevolgen van een langdurige onderbreking of verstoring van de bedrijfsactiviteiten zijn onvoorspelbaar en hebben vaak een enorme impact op de omzet van uw bedrijf. Onderzoek wijst uit dat liefst 6 op de 10 bedrijven failliet gaan in het jaar na een incident met zware bedrijfsschade. Een bedrijfsschadeverzekering voorkomt dat uw bedrijf kopje-onder gaat.

Het doel van deze polis is namelijk om uw bedrijf de financiële gezondheid te geven die ze zou gehad hebben zonder dat de schade had plaatsgevonden. Het is daarmee misschien wel de meest onderschatte bedrijfsverzekering.
U kunt een verzekering bedrijfsschade afsluiten als een aparte polis, of als aanvulling bij uw brandverzekering of verzekering machinebreuk.

Wat dekt een bedrijfsschadeverzekering?

De schadevergoeding die uw bedrijf van de verzekeraar ontvangt, dekt een groot deel van de vaste kosten en het omzetverlies, maar draagt ook de bijkomende kosten voor het in stand houden en hervatten van uw activiteiten.

Wat is gedekt?

Het verlies aan bedrijfswinst als gevolg van een gehele of gedeeltelijke onderbreking door schade aan het gebouw of de inboedel.

Bijvoorbeeld:

U bent de eigenaar van een drukkerij. Na een brand lopen uw gebouw en enkele drukpersen zware schade op. Uw brandverzekering en polis machinebreuk dekken de materiële kosten aan uw gebouw en machines. In afwachting van de herstelling, boekt u echter ook 40% minder omzet.

Een verzekering bedrijfsschade vergoedt uw omzetverlies, tot een vooraf bepaald bedrag. Ze komt ook tussen in de kosten voor een tijdelijke machine om het verlies in productiecapaciteit te beperken, en in de heropstartkosten. Zo bent u gerust dat u kunt blijven voldoen aan uw financiële verplichtingen.

Hoe wordt de schade vergoed?

Het type schadevergoeding die u ontvangt, wordt bepaald in de algemene voorwaarden van uw polis. Er zijn verschillende mogelijkheden.

U ontvangt een forfaitair bedrag per dag dat uw bedrijfsactiviteiten volledig of gedeeltelijk stil liggen.

Vraag een gesprek

Wat zijn aanvullende waarborgen?

Optioneel kunt u andere oorzaken van bedrijfsschade verzekeren dan in de basiswaarborg vermelde gevaren. Wij stellen voor u een polis op maat samen.

Bescherm uw bedrijf tegen faling na schade

6 op de 10 bedrijven leggen de boeken neer binnen het jaar na een zwaar schadegeval. Laat het uw onderneming niet overkomen.

Daarom kiest u voor Callant

Een verzekering bedrijfsschade is maatwerk. Met een case-by-case-aanpak dekken we de specifieke risico’s van uw bedrijf 360° af. Zo bent u gerust dat uw organisatie zelfs na zware schade nog steeds een mooie toekomst voor zich heeft. Ga dus gerust voluit met uw onderneming, wij doen de rest.

Wij gaan voor u niet op zoek naar de goedkoopste polissen, wel naar de beste polis. Uw noden zetten we om in de juiste dekking.

De levensverzekering van uw onderneming

Dagvergoeding of op basis van omzet
De beste dekkingen op maat van uw noden
Vraag een gesprek

Veelgestelde vragen

  • Schade aan goederen door inwerking van elektriciteit
  • Schadevergoedingen door inbreuken op contractuele verplichtingen
  • Schade aan of door bouwvallige gebouwen of gebouwen bestemd voor afbraak.
  • Schade als gevolg van inbreuken op vereiste preventiemaatregelen
  • Verlies of diefstal van voorwerpen
  • Schade aan open constructies en elke afsluiting voor storm, hagel of andere weersomstandigheden.

Samenwerken?

Geïnteresseerd in een introductie en een mogelijke samenwerking? Registreer uw e-mailadres en ontvang een uitnodiging voor één van onze events of seminaries om met elkaar kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.