#werkenbijcallant Carl Verhaegen

3 juni 2024 | Algemeen

Elke maand plaatsen we een medewerker in de kijker en geven we graag inzicht in de boeiende en gevarieerde job van verzekeringsmakelaar. “Wij gaan met passie voor onze job voluit voor uw gemoedsrust!”

  • Naam: Carl Verhaegen
  • Functie: Senior Underwriter Property
  • Kantoor: Callant Kempen
  • Leeftijd: 44 jaar
  • Woonplaats: Dessel in de altijd zonnige Kempen

Wat omvat jouw functie?

Ik ben deel van een nationaal team voor onderschrijving. Binnen ons team behandelen wij de grotere klantendossiers wanneer die aangeboden worden voor tarifering, maar ook wanneer die opnieuw herzien moeten worden, gesaneerd worden of wanneer er zich problemen voordoen binnen dat dossier. Als Underwriter zijn wij dus dagelijks bezig met de meest intensieve en meest complexe dossiers binnen onze eigen klantenportefeuille. Wij onderhandelen veel met maatschappijen/verzekeraars en staan in directe verbinding met onze eigen Accountmanagers en Client Advisors van die klanten om ervoor te zorgen dat wij voor onze klanten de beste voorwaarden of oplossingen kunnen (blijven) aanbieden. Wij zijn ook beschikbaar voor onze collega’s wanneer die geconfronteerd worden met onvoorziene uitdagingen binnen een dossier en proberen waar mogelijk te ondersteunen of te adviseren om samen tot de juiste oplossing te komen. Ik heb binnen ons team een specialisatie (en persoonlijke voorkeur) voor de dossiers met grote property-polissen (brandverzekering en bijhorende takken).

Carl houdt van contact met klanten en collega’s en is daarom vaak aanwezig op kantoor

Wat is uitdagend aan jouw job?

Niets is standaard, elke klant/elk dossier heeft zijn eigen verhaal, historiek, wensen, verlangens en verwachtingen waar wij allemaal rekening mee moeten houden. Wij worden ook dagelijks geconfronteerd met de meest uiteenlopende vragen en staan geregeld voor nieuwe uitdagingen. Wij hebben de luxe en de mogelijkheid om continu bij te leren, wat binnen onze job een absolute must is. Als lid van een nationaal team, komen wij ook in contact met alle collega’s over alle kantoren heen. Contact met de collega’s op kantoor geeft veel meer voldoening en is veel effectiever dan online communiceren. Dit geldt eveneens voor het contact met de verzekeraars zelf; wij zien de meeste van onze belangrijkste leveranciers op zeer regelmatige basis, wat de samenwerking alleen maar beter maakt. Verzekeringen blijft immers een people business.

5 jaar geleden zette ik bij Callant de volgende stap in mijn carrière en werd ik Senior Underwriter in het nationaal team van Callant Insurance.

Carl Verhaegen, Senior Underwriter Property bij Callant Verzekeringen Kempen

Hoe verliep jouw carrièrepad (bij Callant)?

Ik werk al sinds 2004 in het kantoor dat sinds 2018 deel uitmaakt van Callant. Bij aanvang van mijn carrière was ik als commercieel medewerker verantwoordelijk voor particuliere klanten om hun verzekeringsdossier te optimaliseren en verbeteren. Gaandeweg evolueerde mijn doelgroep naar kleine zelfstandigen en KMO’s. In de jaren voor de intrede van Callant hadden wij ook een bankfiliaal en was ik niet enkel bezig met verzekeringen maar evenzeer met hypothecaire kredieten, beleggingen en het volledige fiscale gamma aan levensverzekeringen.

Bij een grotere en professionelere makelaar als Callant drong een specialisatie zich op en is het niet meer mogelijk om het volledige scala aan oplossingen dat wij aanbieden nog langer volledig onder de knie te hebben. Sinds 2019 kreeg ik de kans om deel te worden van het team voor onderschrijving en de volgende stap te zetten binnen mijn carrière. De dossiers werden uitdagender en vereisen een doorgedreven kennis en inzicht. Sinds 2022 kreeg ik samen met een collega de kans om het team voor onderschrijving onder onze hoede te nemen en dat verder te professionaliseren en uit te bouwen. Die uitbouw is een doorlopend proces waar wij dagelijks mee bezig zijn.

Carl (3e van links op de foto) met team Callant Kempen tijdens afterwork

Een dag in het leven van Carl

Ik werk elke dag op kantoor; contact met de collega’s is voor mij superbelangrijk, dus elke dag begint ook op kantoor. Thuiswerken is mogelijk, maar ik heb “the buzz” nodig die op een kantoor heerst, gaande van de telefoons, de gesprekken, de klanten die binnenkomen, de problemen waar collega’s mee geconfronteerd worden. Maar evenzeer de losse babbels aan het koffiemachine of prettig gestoorde verhalen van het gepasseerde weekend of het vorige Callant-feestje. Ik doe zelf ook nog regelmatig klantenbezoeken om collega’s bij te staan in dossiers of ter plaatse de zaken te bekijken in het kader van een offerte of inspectie van grotere property-risico’s. Het is ook altijd zeer leerrijk en aangenaam om te zien waar klanten en hun bedrijven dagelijks mee bezig zijn. Een beeld van de klanten die ik recent bezocht heb: het productieproces in één van de bekendste brouwerijen van het land, een blik achter de schermen van een vliegveld, het logistieke proces bij een grote transportfirma, bibberen in een industriële hangar bij -18° of de lokale slager die zijn salades aan het bereiden is en met zijn handen letterlijk in de preparé zit 😊. Ieder heeft zijn verzekeringsbehoeftes en voor ieder moet een individuele oplossing gezocht worden.

Hobby’s met link naar Callant

Ik ben heel mijn leven actief geweest in het basketwereldje als speler, coach, scheidsrechter, bestuurslid en ondertussen ook als fiere papa van twee baskettende tieners van 14 en 15 jaar. Mijn eigen actieve carrière als basketter is voorbij; scheidsrechter en supporter van mijn zonen ben ik nog steeds. Als #sportiefstemakelaar is Callant ook sponsor binnen het basketwereldje en ook regelmatig aanwezig en zichtbaar op basketevents. Zo hebben wij al regelmatig enkele leuke sportevents live mogen meemaken, zowel met collega’s als met klanten. Ik heb zelf ook een grote interesse en betrokkenheid in alles wat met sport te maken heeft, niet alleen met basket. De sportkriebel en zin tot betrokkenheid hebben er ondertussen voor gezorgd dat ik voorzitter ben van TC Spinnis in Dessel, de gezelligste tennisclub van de Kempen met +300 actieve leden.

Carl (centraal op de foto) met tennisvrienden van TC Spinnis Dessel

#werkenbijcallant?

Wil je net als Carl deel uitmaken van een familiaal en enthousiast team en werken voor een werkgever die kansen biedt?

Ontdek onze vacatures