Reisverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Tijdelijk of doorlopend
Actieve bijstand 24/7
Uitgebreide dekkingen

Een reisverzekering: wat en waarom?

Ook op vakantie kunt u plots ziek worden, autopech krijgen of in een ongeval betrokken raken. Wie met een gerust gemoed op reis wil, kan dus maar beter een degelijke verzekering afsluiten. Met een reisverzekering of reisbijstandsverzekering zijn u en uw gezin verzekerd tegen materiële of lichamelijke schade in het buitenland. En u gaat zonder stress op vakantie.

Callant Verzekeringen

Wat is gedekt door een reisverzekering?

Een reisverzekering geeft bijstand aan personen en voertuigen in het buitenland. Zowel medische als niet-medische kosten zijn erdoor gedekt. Enerzijds vergoedt ze behandelings- en dokterskosten die niet gedekt worden door uw ziekteverzekering of hospitalisatieverzekering. Anderzijds komt ze tussen in reis- of verblijfskosten, of kosten voor pechverhelping of repatriëring.

Stel, één van uw gezinsleden raakt op vakantie betrokken in een zwaar verkeersongeval. Of een naast familielid overlijdt tijdens uw reis. Een reisverzekering bespaart u in deze situaties veel geld en kopzorgen. Medische bijstand, vervoer of de terugkeer van alle gezinsleden naar België is gedekt. Indien u geen reisverzekering hebt, bent u helaas op uzelf aangewezen.

Welke kosten worden vergoed?

  • Kosten voor medische hulp
  • Zoek- en reddingskosten
  • Extra verblijfskosten
  • Repatriëring personen
Vraag een offerte

Welke reisbijstandsverzekering past bij mij?

Er zijn twee soorten reisverzekeringen. Een tijdelijke reisverzekering en een doorlopende reisverzekering met een looptijd van één jaar. Wat voor u de beste keuze is? Dat hangt af van uw reisgedrag en de duur van uw reis.

Tijdelijke reisverzekering

Een tijdelijke reisverzekering is geschikt indien u slechts uitzonderlijk op reis gaat. U bent gedekt binnen een vooraf bepaalde periode. Hou er rekening mee dat de premies voor een eenmalige reisverzekering vaak iets hoger liggen. Wel zijn de waarborgen van een tijdelijke polis vaak uitgebreider dan wanneer u een reisverzekering afsluit bij een reisbureau.

Jaarlijkse reisverzekering

Een jaarlijkse reisverzekering is het meest voordelig als u meermaals per jaar op vakantie gaat, u voor een lange periode op reis vertrekt of wanneer u in de buurt van een grens woont. De dekkingen zijn vaak uitgebreider dan bij een tijdelijke verzekering. Een ander voordeel is dat u ook in België het hele jaar door geniet van 24/7 pechbijstand.

Extra dekkingen bij uw reisbijstandsverzekering

Of u nu afreist naar de Zwitserse bergen of een Spaanse costa: op vakantie wilt u vooral onbezorgd genieten. Met een reisbijstandsverzekering via Callant slaapt u ook in het buitenland op beide oren. Wel is het vaak aangewezen om ook een of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten:

Kan uw vakantie niet doorgaan door bijvoorbeeld ziekte, ongeval, ontslag of overlijden? Uw reiskosten worden terugbetaald tot een bepaald bedrag.

Reisverzekeringen

Moet u uw vakantie annuleren door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of een overlijden in de familie? Een annulatieverzekering betaalt u in dat geval de annulerings- of wijzigingskosten terug. Inclusief de kosten en boekingen die u gemaakt heeft ter voorbereiding van uw vakantie. Optioneel wordt ook de terugkeer vergoed naar de plaats waar u uw reis hebt onderbroken.

Wat zijn geldige redenen voor een annulatie?

  • Medisch (ziekte, ongeval, overlijden, vroegtijdige bevalling, …)
  • Professioneel (ontslag om niet-dringende redenen, annulatie verlof…)
  • Administratief (diefstal reisdocumenten, weigering visum, …)
  • Echtscheiding (adreswijziging of scheiding ingeleid na de boeking)
  • Overmacht (ongeval thuis, voertuig geïmmobiliseerd, …)

Uw reis annuleren: een praktijkvoorbeeld

Stel, uw kind wordt ziek net voor u op vakantie vertrekt. U beslist om uw vakantie te annuleren. Wel hebt u intussen 2.500 euro kosten gemaakt aan tickets, verblijf en een huurwagen. Hebt u een annuleringsverzekering afgesloten binnen de 7 dagen na uw boeking? Dan krijgt u het volledig bedrag terugbetaald, tot een bepaald maximum. U betaalt geen franchise.

De ene annulatieverzekering is de andere niet

Weten dat u bij een tegenslag uw reis kosteloos kunt annuleren, geeft u al veel zekerheid. Toch zitten er vaak grote verschillen tussen de polissen van verschillende maatschappijen. Wat voor u de beste annulatieverzekering is? Vraag vrijblijvend advies aan Callant. Samen gaan we op zoek naar de meest voordelige annulatieverzekering voor uw specifieke situatie.

Vraag gratis advies

Daarom kiest u voor Callant

Of u nu op citytrip, wereldreis of staycation vertrekt: met een reisverzekering via Callant bent u zeker van een solide reisdekking tegen een uitzonderlijk voordelige prijs. Ga op vakantie gerust voluit. Wij doen de rest.

Maak uw keuze uit de meest kwalitatieve polissen en dekkingen van gespecialiseerde verzekeraars.

Trek met een gerust gevoel op vakantie

Zoek zonder zorgen de zon op: kies voor een voordelige reisverzekering van Callant.

Contacteer ons

Veelgestelde vragen

De prijs hangt af van het type reisverzekering (tijdelijk of met looptijd van één jaar), de duur en de kostprijs van uw reis, eventuele extra dekkingen en het terugbetalingsplafond voor medische kosten.

Vraag een gratis offerte

U hoeft zich alleen nog in te smeren

Wereldwijde bijstand 24/7
Een voordelige polis op maat
Zeer ruime dekkingen
Contacteer ons

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden