Autoverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van deze verzekering via Mijn Callant.

Vraag een gesprek
Uitzonderlijke voorwaarden
Snelle schaderegeling
Zeer scherpe premies

Een betaalbare autoverzekering voor iedereen

Iedereen kan in een verkeersongeval verzeild raken, met schade aan derden of uzelf tot gevolg. Weten dat u via Callant een kwalitatieve autoverzekering hebt afgesloten, is dan een hele geruststelling. Ontdek onze diverse autoverzekeringen, elk met hun specifieke dekkingen en opties. Welke polis u ook kiest: via Callant geniet u van uitzonderlijke voorwaarden.

Callant Verzekeringen

BA Auto: de basis van elke autoverzekering

Een verzekering BA Auto dekt de schade die u met uw voertuig veroorzaakt aan derden. Deze polis is verplicht voor elk voertuig dat zich op de openbare weg begeeft. Ze bestaat uit een aantal vaste dekkingen die bij elke verzekeraar dezelfde zijn. Bij de meeste maatschappijen is ook een dekking Bijstand na ongeval inbegrepen. Indien u ook uw eigen schade wilt verzekeren, vult u uw BA-polis verder aan met een bestuurdersverzekering of Omnium-dekking.

Wat is gedekt door een BA-autoverzekering?

Lichamelijke schade (verwondingen, letsels en hun gevolgen of overlijden) aan derden en vervoerde personen, behalve de bestuurder.

Het schadebedrag dat wordt uitgekeerd in geval van fysieke schade is onbeperkt. Voor stoffelijke schade veroorzaakt door brand of een explosie geldt een plafond van 100.000.000 euro per schadegeval. Voor aanhangwagens tot 750 kg is er gratis dekking.

Vraag een gesprek

Aanvullende dekkingen bij uw BA autoverzekering

Als uw makelaar is het onze plicht om u correct te informeren en te adviseren over de autoverzekering die het best past bij uw behoeften. Ons motto: beter voorkomen dan genezen. Overweeg daarom ook deze dekkingen:

Een aanvullende rechtsbijstandverzekering beschermt u tegen hoge gerechtskosten na een ongeval of bij een juridisch conflict met derden.

Daarom kiest u voor een autoverzekering van Callant

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar is Callant niet gebonden aan één maatschappij. U bent altijd zeker van een kwalitatieve polis tegen een zeer scherpe prijs. In geval van schade maken we het verschil met een persoonlijke en toegewijde aanpak. Wat er ook gebeurt: Callant staat pal achter u.

Profiteer van uitzonderlijke polisvoorwaarden voor uw BA auto, omnium of rechtsbijstandsverzekering. U gaat optimaal verzekerd de weg op.

Bereken een premie voor uw autoverzekering

Bereken uw premie op motoverzekeringen.be.

Rechtsbijstandsverzekering Auto

Ook u kunt morgen in een conflict of ongeval terechtkomen. Op dat moment is het belangrijk dat u de juiste bijstand krijgt van een expert en/of advocaat. Stel, uw wagen wordt aangereden in België of in het buitenland. De chauffeur heeft geen geldige verzekering. Zonder rechtsbijstandverzekering staat u gegarandeerd voor een lange juridische lijdensweg. Hebt u deze wel, dan verhaalt uw verzekeraar in uw plaats de schade op de tegenpartij.

Vraag een gesprek

Ook in andere situaties komt deze dekking goed van pas. Raakt u betrokken in een juridisch geschil met bijv. een andere bestuurder, de overheid of uw verzekeringsmaatschappij? Ook dan komt uw polis tussen. Welke autoverzekering u ook kiest: een extra dekking rechtsbijstand is altijd een goed idee. U hoeft er maar één keer gebruik van te maken om uw premie in een veelvoud terug te verdienen. Tegelijk bespaart ze u een hoop zorgen.

Mini-omnium verzekering: schade én diefstal

Een kleine omnium of ‘mini-omnium’ beschermt u tegen diefstal en plotse schade. Zelfs bij kleine schade kan de vergoeding rechtstreeks geregeld worden met de hersteller.

  • Brand en explosie
  • Diefstal of poging tot
  • Natuurkrachten
  • Aanrijding met dieren
  • Glasbreuk

De premie van uw autoverzekering simuleren

Via onze calculator simuleert u eenvoudig de prijs van uw autoverzekering op motoverzekeringen.be. Vervolgens ontvangt u van ons via e-mail een offerte. Bij akkoord, stuurt u die ondertekend terug, digitaal of via de post. Zodra de premie is betaald, begint uw autoverzekering te lopen en gaat u optimaal verzekerd de weg op. Advies nodig? Callant staat voor u klaar.

Simuleer uw premie

Full-omnium verzekering: de meest complete dekking

Een volledige omnium of ‘full-omnium’ biedt u de meest uitgebreide dekking op de markt. Bovenop de dekkingen van een gedeeltelijke omnium is in een full-omnium ook de eigen schade gedekt. Denk aan materiële schade door vandalisme, vluchtmisdrijf van de tegenpartij of een ongeval waarbij u in fout bent. Een grote omnium is daarom in het bijzonder aan te raden voor nieuwe wagens of jonge tweedehandswagens tot maximaal 6 jaar oud.

Vraag een gesprek

Stel, u parkeert uw nieuwe wagen achterwaarts tegen een paaltje. Zowel de bumper als het kofferdeksel moeten vervangen worden. Is uw auto full-omnium verzekerd? Dan wordt de kost van de herstelling rechtstreeks geregeld met een erkend hersteller via een derdebetalersysteem. U betaalt alleen de vrijstelling die vooraf bepaald werd in uw polisvoorwaarden. Is uw wagen niet meer te herstellen? Dan wordt er een afschrijving toegepast.

Bestuurdersverzekering: rijden zonder risico

Stel, u komt met uw auto terecht in een verkeersongeval. U bent in fout. Verschillende van uw passagiers lopen verwondingen op. En ook u loopt als bestuurder meerdere letsels op. Uw BA-verzekering Auto dekt wel de lichamelijke schade aan inzittenden en derden maar niet die aan uzelf. U draait dus zelf op voor alle medische kosten, inkomensverlies, … Door een bestuurdersverzekering af te sluiten, vermijdt u deze zware risico’s.

Vraag een gesprek

Een bestuurdersverzekering vergoedt de verzekerde bestuurder van het verzekerde voertuig voor alle lichamelijke schade. Denk aan kosten van tijdelijke of blijvende ongeschiktheid, voor medische uitgaven maar ook bij overlijden.

Veelgestelde vragen

De wet voorziet een aantal minimumvoorwaarden waaraan elke verzekering BA moet voldoen. De verschillen tussen verzekeraars zijn daardoor eerder subtiel.

Ga met een gerust hart de weg op

Zeer uitgebreide dekkingen
Een gegarandeerd scherpe premie
Persoonlijke bijstand 24/7
Vraag een gesprek

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden