Langetermijnsparen

Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Belastingvoordeel van 30%
Spaar tot na uw pensioen
Tak 21 en/of Tak 23
Voordelige eindbelasting

Langetermijnsparen: een extra appeltje voor de dorst

Bovenop pensioensparen, kunt u ook met langetermijnsparen een mooi extra kapitaal opbouwen. Tegelijk geniet u vandaag al van een belastingvoordeel van 30% op elke storting. Hoe langer en hoe meer u spaart, hoe meer voordeel u doet. Het fiscale voordeel dat u ontvangt, kunt u combineren met de belastingaftrek die u krijgt voor uw pensioenspaarplan.

Callant Financieel Advies

Wanneer is langetermijnsparen interessant?

Langetermijnsparen is vooral interessant als u nog financiële ruimte hebt naast uw pensioenspaarplan, als u nog geen woonlening hebt afgesloten of na een bepaalde datum bij een woonlening, of wanneer uw hypothecaire lening is afbetaald. Het bedrag dat u kunt sparen, wordt namelijk beperkt door andere posten die recht geven op een belastingkorting (schuldsaldoverzekering, aflossingen woonkrediet, …)

Tak 21 spaarverzekering en/of Tak 23-spaarfonds

Langetermijnsparen is een vorm van een levensverzekering. U kiest uit een Tak 21-spaarrekening met een gegarandeerd rendement, een Tak 23-spaarfonds met variabel rendement, of een combinatie van de twee. Uw keuze voor de ene of de andere formule is niet in steen gebeiteld. U kunt uw spaarstrategie tijdens de loop van uw contract naar wens bijsturen.

Welke spaarstrategie past bij uw financieel profiel? Samen bepalen we het ideale plan van aanpak op basis van uw wensen en behoeften.

Contacteer ons

Welk bedrag kunt u jaarlijks sparen?

Het bedrag dat u kunt sparen, hangt af van uw netto belastbaar beroepsinkomen. Hebt u een netto belastbaar beroepsinkomen van 36.227 euro of meer? Dan kunt u in 2021 een maximumbedrag van 2.350 euro sparen. Dit levert u een belastingkorting op van 705 euro.

Bedraagt uw netto belastbaar beroepsinkomen minder dan 36.227 euro? Dan is het jaarlijkse maximumbedrag dat u kunt sparen gelijk aan 176,40 euro + 6% van uw belastbaar jaarinkomen, met een maximum van 2.350 euro. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een kleiner bedrag sparen.

Twijfelt u over het maximumbedrag dat u kunt sparen? Wij helpen u graag bij de berekening van uw voordeel. Contacteer ons vrijblijvend.

Wat zijn de voordelen van langetermijnsparen?

Via uw belastingaangifte krijgt u tot 30% van uw stortingen voor langetermijnsparen terug. Daardoor betaalt u ook minder gemeentetaksen. Hoe meer en hoe langer u blijft sparen, hoe meer belastingvoordeel u doet.

Geef uw pensioen een extra boost

Doe nog meer fiscaal voordeel dankzij langetermijnsparen.

Daarom kiest u voor Callant

U slaapt nog zo gerust als u weet dat uw pensioen goed geregeld is. Bouw op een team van financiële specialisten en een bijzondere expertise in levensverzekeringen. Met kennis van zaken helpen we u om de beste beslissingen te nemen voor uw pensioen. Ga dus voluit, wij doen de rest.

Tak 21-spaarverzekering, Tak 23-pensioenfonds of een combinatie van de twee? Wij bieden u objectief advies en een oplossing die perfect bij u past.

Leg nu de basis voor een goed pensioen later

Recupereer 30% van uw premie
Voordelige eindbelasting
Een 360° pensioenplan
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

U ontvangt het gespaarde bedrag op uw 65e verjaardag of de datum bepaald in uw contract.

Vind de juiste oplossing voor uw risico’s?

Ontdek ons ruime aanbod aan verzekeringen. Als onafhankelijke makelaar verzekeren wij op maat.

De juiste verzekering vinden