Groepsverzekering

Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeringspolis via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Word een topwerkgever
Fiscale voordelen
Flexibele formules
Een 360° aanpak

De groepsverzekering: wat houdt het in?

Een groepsverzekering is een collectieve voorziening voor werknemers, gesponsord door de werkgever. Het voornaamste doel van een collectieve polis is om de beperkingen van de sociale zekerheid weg te werken. Dat kan met een groepsverzekering onder meer op het vlak van pensioenopbouw, hospitalisatie, overlijden, (para)medische kosten en arbeidsongeschiktheid.

Callant Financieel Advies

Waarom een groepsverzekering afsluiten?

Gekwalificeerde werknemers vinden wordt steeds lastiger. Een loonsverhoging is dan meestal geen interessante oplossing. De kosten voor u zijn hoog, terwijl de impact op de wedde van uw medewerkers beperkt blijft. Extralegale voordelen zoals een groepsverzekering worden daardoor een steeds belangrijker onderdeel van de verloning van uw werknemers.

Een groepsverzekering heeft dan ook heel wat pluspunten:

Uw medewerkers zijn maximaal beschermd tegen de risico’s van pensionering en/of hospitalisatie, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Dat vertaalt zich in een betere instroom, gelukkiger werknemers en minder personeelsverloop.

Wat zijn aanvullende waarborgen?

Een groepsverzekering is niet alleen nuttig als tweede pijler voor pensioenopbouw. U kunt er uw medewerkers ook mee beschermen tegen de risico’s van hospitalisatie, (para)medische kosten, invaliditeit of vroegtijdig overlijden. Samen stellen we het ideale voordelenpakket samen op basis van het profiel van uw werknemers, uw voorkeuren en budget.

Bescherm uw medewerkers tegen inkomensverlies bij invaliditeit of ziekte. Bij arbeidsongeschiktheid betaalt de verzekeraar maandelijks een rente als vervangingsinkomen. U kiest zelf het verzekerde bedrag (max. 80% van het salaris).

Beheer uw Employee Benefits via myFaro

Via myFaro krijgen medewerkers meer inzicht in hun voordelen en het opgebouwde kapitaal. Als werkgever vindt u er steeds een accuraat overzicht van alle loononderdelen en kosten. Jaarlijks stellen we een benefit statement op, met een overzicht van uw waarborgen, de financiering en de evolutie.

Ontdek myFaro

Haal sneller nieuwe medewerkers in huis

Vraag een vrijblijvende analyse van uw huidige Employee Benefits-pakket

Daarom kiest ook u voor Callant

Hoe competitief is uw huidige pakket groepsverzekeringen? Voldoen uw polissen nog aan de wettelijke regels? En wat zijn mogelijke optimalisaties? Een team van experts adviseert u van a tot z. Met een 360° aanpak helpen we u om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden.

Onze experts begeleiden u bij de lancering van een nieuw Employee Benefits-plan, of bij de actualisering van uw bestaande pakket.

Zijn uw voordelen aan vervanging toe?

Verminder het verloop in uw onderneming
Tak 21- of Tak 23-spaarproducten
Gratis analyse van uw huidige polissen
Contacteer ons

Veelgestelde vragen

U zet als werkgever elk jaar een bedrag opzij voor uw medewerker. Dat kan een percentage van het brutoloon zijn, of een maandelijks forfaitair bedrag. Het gespaarde bedrag blijft jaar na jaar aandikken tot een financiële reserve die uitbetaald wordt op de dag van het pensioen van uw werknemer.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.