Hospitalisatieverzekering

Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw verzekering via Mijn Callant.

Contacteer uw makelaar
Als extralegaal voordeel
Vier ruime waarborgen
Aanvullende dekkingen
Ook voor gezinsleden

Een hospitalisatieverzekering als Employee Benefit

Een aantrekkelijk pakket Employee Benefits doet wonderen voor uw populariteit als werkgever. Een hospitalisatieverzekering is in elk pakket een onmisbare schakel. Deze polis beschermt uw medewerkers tegen hoge medische kosten bij een ziekenhuisopname. Er zijn heel wat scenario’s mogelijk. Met kennis van zaken geven we u advies van a tot z.

Callant Financieel Advies

Waarom een collectieve hospitalisatiepolis afsluiten?

Een collectieve polis hospitalisatie is voor u als werkgever een alternatieve manier van verloning, die bovendien zeer goed in de smaak valt bij uw medewerkers. Waarom? Bij medische kosten als gevolg van een ziekenhuisopname komt de sociale zekerheid maar gedeeltelijk tussen. Via uw collectieve hospitalisatieverzekering zijn ze wél optimaal beschermd tegen een financiële kater na een ziekte of ongeval.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wat dekt een collectieve hospitalisatieverzekering?

De basisdekking van een hospitalisatieverzekering van Callant bestaat uit vier brede waarborgen. De polis biedt nagenoeg dezelfde dekking als de hospitalisatieverzekering voor particulieren. U vult de polis eventueel aan met extra dekkingen zoals een waarborg tandzorg en ambulante kosten.

Ziekenhuisopname en de medische kosten die daarbij horen (verblijf, honoraria, onderzoeken, behandelingen, prothesen, dringend vervoer, …)

* Verdubbeling periode ambulante zorgen

Nog meer zekerheid? Voor een beperkte meerkost kunt u de aanvullende dekking voor de pre- en postperiode van de ambulante zorgen verdubbelen tot 2 maanden voor en 6 maanden na de ziekenhuisopname.

Wat zijn aanvullende dekkingen?

U wilt een echte topwerkgever worden? Dan vult u de basispolis hospitalisatie aan met een aanvullende tandzorg of een verlengde periode ambulante zorgen. Samen met uw hospitalisatieverzekering beschikt u zo over een onweerstaanbaar aanbod aan extralegale voordelen. En dat voor een beperkte extra premie.

De mutualiteitsbijdrage voor tandheelkunde en orthodontie blijft steeds verder dalen. Vooral wanneer uw medewerkers kinderen hebben, worden zij daardoor vaak geconfronteerd met hoge kosten. Met een tandzorgverzekering tovert u ook figuurlijk een brede glimlach op het gezicht van uw medewerkers.

Zijn uw extralegale voordelen nog up-to-date?

Vraag een vrijblijvende analyse van uw huidige Employee Benefits-pakket

Voordelen van een hospitalisatieverzekering

Voor u als werkgever

Een collectieve hospitalisatieverzekering is een ideale troef om nieuwe medewerkers aan te trekken en uw beste krachten aan boord te houden. Zeker wanneer u deze combineert met andere groepsverzekeringen zoals pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheid of een overlijdensverzekering.

Een hospitalisatieverzekering is goedkoper dan een loonsverhoging. U betaalt namelijk geen belastingen op de premies, omdat ze beschouwd worden als een sociaal voordeel. De premies zijn bovendien vrijgesteld van RSZ-bijdragen. Wel mag u de premies niet aftrekken als beroepskosten.

Voor uw medewerkers

Elk jaar belandt gemiddeld één op de zeven mensen voor een opname in het ziekenhuis. Een hospitalisatiepolis van Callant schenkt uw medewerkers meer gemoedsrust door hen te beschermen tegen kosten, erelonen en supplementen die niet vergoed worden door de sociale zekerheid.

Een hospitalisatieverzekering via de werkgever biedt extra voordelen t.o.v. een particuliere hospitalisatiepolis. Uw medewerkers genieten van een lagere premie en blijven gespaard van medische formaliteiten. Er geldt een onmiddellijke dekking, zonder uitsluiting van bestaande aandoeningen.

Uw werknemers genieten gratis van een ruime polisdekking, maar ook hun gezinsleden genieten van dezelfde voorwaarden tegen een sterk verlaagd tarief. Handig: dankzij het derdebetalerssysteem handelt het ziekenhuis alle facturen en administratie rechtstreeks af met de verzekeringsmaatschappij.

De hoofdverzekerde is vrij in zijn keuze van arts, ziekenhuis en kamer (incl. eenpersoonskamer). De duur en het bedrag van uitbetaling is onbeperkt, zonder opzegmogelijkheid door de verzekeringsmaatschappij. Na afsluiten van het contract is de verzekerde meteen volledig gedekt, zonder wachttijd.

Een totaalaanpak voor uw Employee Benefits

Hoe competitief zijn uw extralegale voordelen? Voldoen ze aan alle regels? En wat zijn mogelijke optimalisaties? Een team van experts geeft u advies van a tot z. Met een 360° aanpak en een competitief voordelenpakket op maat helpen we ook u om sneller de juiste medewerkers aan te trekken.

Is uw Employee Benefits-plan aan vernieuwing toe? Een team van financiële experts staat voor u klaar met persoonlijk advies op maat.

Contacteer ons vrijblijvend

Daarom kiest u voor Employee Benefits via Callant

Onze experts begeleiden u bij de lancering van een nieuw Employee Benefits-plan, of bij de actualisering van uw bestaande pakket.

Werf sneller nieuwe medewerkers aan

Goedkoper dan een loonsverhoging
Zeer ruime en betaalbare dekkingen
Gezinsleden profiteren mee
Vraag een gesprek

Veelgestelde vragen

Als werkgever kunt u een hospitalisatieverzekering afsluiten voor ofwel al uw medewerkers, ofwel voor een bepaalde categorie. Deze categorie mag nooit discriminerend zijn (bijvoorbeeld: u mag niet enkel een groepsverzekering aanbieden aan bedienden met een contract van onbepaalde duur).

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.