De voordelen van het lange termijn sparen via fiscaal aftrekbare levensverzekering

28 september 2023 | Leven

Wacht niet langer en bouw een solide financiële toekomst op met een fiscaal aftrekbare levensverzekering voor lange termijn sparen. Grijp de laatste kans in 2023 en profiteer!

Beste klant

We willen u graag informeren over een unieke kans die u niet wilt missen. 2023 is namelijk het laatste jaar waarin u kunt profiteren van de voordelen van een fiscaal aftrekbare levensverzekering voor het lange termijn sparen!

Zo’n levensverzekering biedt tal van voordelen die uw financiële toekomst kunnen versterken. We willen graag enkele van deze voordelen benadrukken:

  1. Fiscale voordelen: door te investeren in een fiscaal aftrekbare levensverzekering kunt u genieten van aanzienlijke fiscale voordelen. U kunt namelijk een aanzienlijke belastingvermindering krijgen van 30% op elke betaalde premie. Dit stelt u in staat om uw spaargeld effectiever te laten groeien op de lange termijn.
  2. Veiligheid en gemoedsrust: een fiscaal aftrekbare levensverzekering biedt een betrouwbare en veilige manier om uw geld op de lange termijn te laten groeien. U kunt kiezen uit verschillende beleggingsformules die passen bij uw risicoprofiel. Bovendien biedt het een vangnet voor u en uw dierbaren door een overlijdensdekking te voorzien.
  3. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: deze levensverzekeringen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan uw veranderende financiële behoeften. U hebt de mogelijkheid om premies te verhogen of te verlagen, afhankelijk van uw financiële situatie, met een minimum van 600 EUR per jaar tot een maximum van 2.350 EUR per jaar per persoon.

Om te profiteren van deze voordelen moet u rekening houden met enkele voorwaarden:

  1. Minimale looptijd: de levensverzekering moet een minimale looptijd van 10 jaar hebben om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen.
  2. Premielimiet: er geldt een jaarlijkse premielimiet voor fiscale aftrekbaarheid. Het maximale bedrag is afhankelijk van uw inkomen en wordt jaarlijks aangepast met een absoluut maximum van 2.350 EUR per jaar.
  3. Begunstigde: u kunt zelf kiezen wie de begunstigde van de levensverzekering zal zijn in geval van overlijden.

We willen benadrukken dat 2023 het laatste jaar is waarin u kan profiteren van een gunstige regeling na opstart van een lange termijn sparen. Het is dus van essentieel belang om snel actie te ondernemen als u wilt genieten van de fiscale voordelen die hiermee gepaard gaan. 

Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar om u te helpen bij het opzetten van een fiscaal aftrekbare levensverzekering die voldoet aan uw specifieke behoeften en doelen. Vraag vandaag nog een gesprek en maak gebruik van deze unieke kans.

Neem contact met ons op via finad@callant.be en laat u helpen bij het realiseren van uw financiële doelstellingen.

Bent u overtuigd van de vele voordelen? Neem dan zeker contact op met ons!