Valentijn bij Callant

14 februari 2024 | Algemeen

Naar aanleiding van Valentijn werden de collega’s verrast met een knuffelbeertje van onze mascotte! Waarom een olifant? Ontdek het hier!

Na een sfeervol en succesvol nieuwjaarsfeest is de olifant niet alleen onze metafoor maar ook uitgegroeid tot een levensechte mascotte. 

In het kader van onze strategische oefening willen we onze collega’s verder blijven inspireren met handige tips. Eén daarvan is een tip van Elke Geraerts die de olifant ook gebruikt in haar boek en workshop over efficiënt omgaan met beschikbare tijd.

“Prioriteiten stellen, moet je leren. To-do-lijstjes maken ook. We hebben de neiging om to-do-lijsten te beginnen met een reeks kleine taken, zodat we snel en bevredigd kunnen afvinken. Daardoor zijn we al leeg wanneer we aan de grote taken toe komen. Die kleine taken noemt Geraerts ‘de konijnen’, die de hele tijd rond onze benen dartelen. Zij houden ons af van ‘de olifanten’ aan de horizon. Die olifanten staan dan voor de strategische, langeretermijndingen. Geraerts haalde de beeldspraak bij de Texaanse oliemagnaat Thomas Boone Pickens. Zijn levensmotto was: ‘When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabits.’

“Brandjes blussen als stress factor dus. Al wat zich aandient – een mail, een telefoontje, een vraag van een collega – snel afhandelen ten koste van langetermijnplanningen lijkt op het eerste gezicht nuttig, maar maakt uiteindelijk alleen maar ongelukkig. Tijd maken voor de olifanten is echt cruciaal. Zet eventueel een pluchen olifant op je bureau wanneer je in zo’n olifantenmoment zit, zodat ook collega’s weten dat ze de konijnen even moeten binnenhouden.”

Het volledige artikel uit De Standaard van L. Van De Velde over multitasken leest u via deze link.

Elke Geraerts was in het verleden als Keynote al eens aanwezig op één van onze inspiratiesessies voor klanten en medewerkers.

 

Sfeerfoto’s

Callant fit at work

Ook werken voor Callant?

Kom ons versterken en ga voluit, misschien spring jij er tussenuit!

Ontdek onze vacatures