#werkenbijcallant Kristof De Clercq

13 februari 2024 | Algemeen

Elke maand plaatsen we een medewerker in de kijker en geven we graag inzicht in de boeiende en gevarieerde job van verzekeringsmakelaar. “Wij gaan met passie voor onze job voluit voor uw gemoedsrust!”

  • Naam: Kristof De Clercq
  • Functie: Client Advisor Financieel Advies
  • Kantoor: Callant Oostkamp
  • Leeftijd: 33 jaar
  • Woonplaats: Geraardsbergen

Wat omvat jouw functie?

Als Client Advisor binnen het team Financieel Advies sta ik in voor het dagelijks beheer van de levensverzekeringen. Met een goede dossierkennis zijn wij de dagelijkse steun en toeverlaat van klanten als het gaat over de inhoud van hun verzekeringsdossiers op het vlak van levensverzekeringen en financieel advies. We beheren de dossiers van A tot Z en we verzekeren het levenscomfort van klanten op alle mogelijke vlakken. Verder ondersteun ik de Accountmanagers door op maat gemaakte offertes uit te werken, voornamelijk binnen de medische sector.

Wat is uitdagend aan jouw job?

Als Client Advisor tracht ik steeds het vertrouwen van de klant te krijgen door elke keer de best mogelijke service te bieden. Door het bijschaven van zowel mijn technische als mijn persoonlijke kennis kan ik dit dan ook waarmaken. Daarnaast dienen we ons steeds flexibel en adaptief op te stellen aangezien de verzekeringsmarkt continue veranderingen doorgaat.

Dagelijks heb je contact met verschillende actoren zoals collega’s, Accountmanagers, klanten, verzekeringsmaatschappijen, …. Het persoonlijke contact met al deze profielen maakt de job extra boeiend en gevarieerd.

Het viel mij al heel snel op dat er bij Callant actief wordt ingezet op strategie, groei, persoonlijke ontwikkeling en continue verbetering. Via nationale werkgroepen kan elke medewerker zich extra inzetten om via een eigen inbreng bij te dragen aan deze projecten. Dit zorgt dan ook voor extra uitdaging.

Kristof met de collega’s van team Financieel Advies tijdens de jaarlijkse teambuilding

Peter Callant gaf mij de kans om klanten te begeleiden tijdens leuke golfwedstrijden op de mooiste golfterreinen van België.

Geert Dockx, Teamleader Claims bij Callant Verzekeringen Antwerpen nv

Wat zijn jouw hobby’s?

Het DNA van #sportiefstemakelaar draag ik ook naar buiten naast de werkuren. Sport is een belangrijke factor in mijn leven en ik hou van een competitieve ingesteldheid. Ik beoefen al sinds mijn kindertijd voornamelijk racketsporten zoals tafeltennis, tennis en padel.

Onder het motto GA VOLUIT heb ik een sterk sociaal engagement waardoor ik me volledig kan laten gaan door het organiseren van kleine events en ben ik mede-oprichter van een whiskyclub.

Kristof (rechts op de foto) met vrienden op het tennisveld

Een dag in het leven van Kristof

Naast 100% inzet op het werk en een druk sociaal leven vind ik het belangrijk om samen met het gezin te kunnen genieten, ook van de kleine dingen. De goede work-life balans bij Callant zorgt dat ik heel wat mooie momenten mag beleven en hierin een goed evenwicht heb gevonden.

Het valt op dat je als inwoner van Geraardsbergen hebt gekozen om te werken voor een kantoor in Oostkamp. Van waar deze keuze?

Dankzij de flexibele regeling van 2 dagen thuiswerk per week kan ik mijn work-life balans behouden. Een werkplek in Brussel of het centrum van Gent zou misschien meer voor de hand liggen, maar een vlotte verbinding naar Oostkamp zonder files zorgt ervoor dat ik sneller op mijn werk ben dan wanneer ik naar Brussel of pakweg een kantoor in het centrum van Gent zou moeten rijden.

#werkenbijcallant?

Wil je net als Kristof deel uitmaken van een familiaal team en werken voor een werkgever die kansen biedt?

Ontdek onze vacatures