Callant Flex Health, hét nieuwste extralegaal voordeel op de markt!

22 mei 2023 | Leven

Wie had al eens een verkoudheid, een pijnlijke schouder, tandpijn of burn-out? Dikwijls komt de mutualiteit gedeeltelijk tussenin de medische kosten die hier vaak mee gepaard gaan.

De gemiddelde jaarlijkse kost per Belg voor ambulante zorgen bedraagt € 567 na tussenkomst van de mutualiteit. We zien steeds meer gezondheidszorg zonder hospitalisatie, de opnameduur wordt korter en dus is er ook minder vaak tussenkomst van de hospitalisatieverzekering. Voor tal van ambulante kosten wordt de tussenkomst van het RIZIV ook beperkt of is enige tussenkomst zelfs onbestaande. Dit alles zorgt voor een steeds grotere impact op het gezinsbudget! 14% van de huishoudens geeft toe al een medische behandeling uitgesteld te hebben omwille van financiële redenen (De Tijd 05/02/2022, studie Assuralia).

Een dekking ambulante zorgen is bijgevolg een zeer gegeerd voordeel door werknemers!

U als werkgever wil hier graag op inspelen want zo’n dekking ambulante zorgen heeft tal van voordelen:

Uw werknemers en hun gezin maken er doorheen het jaar vaker gebruik van en zullen daardoor uw gebaar des te meer appreciëren. Een tastbaar voordeel!

U stimuleert uw werknemers om goed voor zichzelf te zorgen. De gezondheidsverzekering komt bijvoorbeeld tussen voor een griepvaccin, de follow-up van een diëtist of tabaksontwenning. Gezonde werknemers zijn cruciaal voor een gezonde onderneming.

U biedt net als zeer grote bedrijven uw sollicitanten een aantrekkelijk extralegaal voordeel aan.

U betaalt minder dan wanneer u een loonsverhoging zou geven. Op de premies voor een ambulante kosten verzekering zijn namelijk geen RSZ-bijdragen verschuldigd!

Echter dikwijls valt zo een dekking duur uit en kan deze onvoldoende op maat van elke werknemer afgestemd worden. Medische acceptatie, wachttijden en beperkingen qua dekking, … Een klassieke ambulante kosten verzekering doen werkgevers koudwatervrees krijgen. Callant Flex Health biedt hier dé oplossing voor werkgevers die een loonpakket willen aanbieden van de individuele behoeften van de medewerkers.

Een Flex-plan zorgt voor:

  • Tevreden werknemers (loon afstemmen op persoonlijke situatie)
  • Budgetneutraal (loonpakket waardevoller maar loonkosten blijven gelijk)
  • Employer brand (modern loonbeleid helpt om talent aan te trekken en te houden)

Liefst 33% van de Belgische werknemers wil inspraak in de samenstelling van zijn loonpakket.

Een dekking van ambulante kosten via Callant Flex Health is een uniek, uiterst flexibel en fiscaal interessante oplossing voor werknemers én hun gezin. Zo is er voor 100% dekking bij optiek, tandzorg, ambulante zorgen en preventie. Er is geen medische acceptatie, geen wachttijd of vrijstelling. Jaarlijks kiest de werknemer een plafond van terugbetaling op maat van zijn gezin. De premies worden betaald via het brutoloon. Via een online tool kan me op een snelle en eenvoudige manier de terugbetaling van de gemaakte kosten aanvragen.

Bent u overtuigd van de vele voordelen van Callant Flex Health? Neem dan zeker contact op met ons!