Callant Verzekeringen wordt ook kredietmakelaar dankzij participatie in iFinco

22 januari 2024 | Algemeen

Oostkamp, 22 januari 2024 – Callant Verzekeringen breidt haar dienstverlening nog verder uit. Voortaan is het niet alleen als verzekeringsmakelaar en financieel adviseur actief, maar ook als kredietmakelaar. Daarvoor neemt Callant een participatie in iFinco, één van de grootste kredietmakelaars in Vlaanderen.

“We groeien zo uit tot een one-stop-shop voor elke vorm van financiële dienstverlening”, zegt Peter Callant, stichter van Callant Verzekeringen. “We willen als centraal aanspreekpunt onze klanten, zowel bedrijven als particulieren, zoveel mogelijk ontzorgen.” Voor de klanten van iFinco opent de participatie tegelijk de deuren voor een veel bredere dienstverlening. “De grootste winnaars in dit verhaal zijn onze klanten én de klanten van Callant”, zegt Mathias Cooreman, oprichter van iFinco. Met de participatie in iFinco is Callant Verzekeringen de eerste grote onafhankelijke verzekeringsmakelaar in België die ook kredieten aanbiedt.

Mathias Cooreman startte in 2015 met iFinco aan een bureautje in het vastgoedkantoor van zijn schoonouders. Vanaf dag één loste hij specifieke kredietuitdagingen op voor particulieren, ondernemers en vrije beroepers, meestal voor de aankoop van (bijkomend) vastgoed. iFinco groeide in negen jaar tijd uit tot één van de grootste kredietmakelaars in Vlaanderen. In 2023 werd voor 85 miljoen euro aan kredieten (300 kredietaktes) verzorgd voor een diversiteit aan klanten. iFinco heeft twee kantoren, in Evergem en Lochristi, in de regio rond Gent.

“Om onze groei door te zetten, waren we toe aan een volgende stap”, zegt Mathias Cooreman. “Daarom nam ik contact op met Peter Callant. We wilden graag kijken of samenwerkingen mogelijk waren. Uiteindelijk is het veel meer geworden. Een duidelijke match was het, zoveel is duidelijk. Onze visie op customer intimacy is gewoon dezelfde. Alles draait bij ons rond de klant en dat op een heel persoonlijke manier.”

Callant Verzekeringen stapt in de onderneming als aandeelhouder. “Een logische stap in onze verdere groei ook”, noemt Peter Callant het. “Maar dit gaat uiteindelijk verder dan het laten groeien van onze onderneming. Deze participatie met een kredietmakelaar – en niet zomaar één – zorgt ervoor dat we onze dienstverlening kunnen uitbreiden om zo onze klanten nog beter te kunnen ‘servicen’.”

Kredietoplossingen op maat

Callant Verzekeringen voegde in het verleden financieel advies al toe aan de activiteiten als verzekeringsmakelaar: financiële experts zorgen voor persoonlijk advies over beleggen, fiscale optimalisatie en vermogens- en nalatenschapsplanning. Met de participatie in iFinco komt daar nu ook een rol als kredietmakelaar bij. “Klanten die vandaag op zoek zijn naar een krediet – is het voor investeringen in hun bedrijf of privé voor de aankoop van een eerste of tweede verblijf -, kunnen wij vanaf heden ook de juiste oplossingen bieden”, zegt Peter Callant.

“Dit past perfect in onze doelstelling om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen”, vervolgt Callant. “We willen hen vooral een gerust gemoed geven op financieel vlak, zowel met financieel advies, als met de juiste verzekeringen, als nu ook met een kredietoplossing op maat. We kijken naar de beste manier om een financiering rond te krijgen samen met onze klant.” “We zorgen voor oplossingen die veel verder reiken dan wat klassieke grootbanken aanbieden”, vult Mathias Cooreman aan. “Eén van onze grootste troeven daarbij is onze snelheid. We weten dat mensen snel een antwoord willen in dergelijke dossiers en proberen hen daar zoveel mogelijk in tegemoet te komen.”

Callant blijft groeien

In haar groeiproces blijft Callant trouw aan de missie waarmee ze al jaren haar klanten bedient: als betrokken makelaar de klant levenslang én 360° ontzorgen, op elk vlak. Vandaag telt Callant meer dan 45.000 klanten. De participatie in iFinco past perfect in het strategisch vijfjarenplan waarmee Callant zich verder wil richten op grote en middelgrote ondernemingen.

Met de participatie in iFinco is Callant Verzekeringen de eerste grote onafhankelijke verzekeringsmakelaar in België die ook kredieten aanbiedt. De activiteiten en bestaande kantoren komen onder de vlag van het merk Callant terecht. Onder deze vlag wil men in 5 jaar tijd van 85 miljoen jaarlijks naar 500 miljoen euro aan kredieten groeien. De groeiambities van Callant zijn groot. Op vlak van verzekeringen wil het binnen dezelfde periode de premie-omzet van 170 miljoen laten groeien naar 250 miljoen euro.

Eind vorig jaar nog maakte Callant Verzekeringen nog de overname van Corstjens Verzekeringen in Geel bekend. Voor Callant – dat ook kantoren heeft in Oostkamp en Antwerpen – de 22ste overname in haar 33-jarig bestaan. Met deze en toekomstige overnames verstevigt Callant zijn positie in de top 10 van Belgische verzekeringsmakelaars.

Lees ook via:

Simuleer hier uw krediet

Bereken snel uw kredietvoordeel of start een aanvraag.

Bereken uw krediet