Investeer nu in vastgoed met uw toekomstig pensioenkapitaal!

10 augustus 2023 | Leven

Als zelfstandige is het belangrijk om vroeg na te denken over uw pensioen. Maar u hoeft niet te wachten tot het zover is om gebruik te maken van het geld dat u voor uw pensioen heeft gespaard. U kunt bijvoorbeeld vandaag al investeren in vastgoed door een lening te gebruiken die gekoppeld is aan uw pensioengeld. Dit type lening heeft verschillende voordelen!

Hoe werkt het?

  1. U start een pensioenplan, vergelijkbaar met een spaarpotje voor uw pensioen. Dit kunt u doen via een speciale regeling voor zelfstandigen (VAPZ/IPT). Als u bijvoorbeeld in de medische sector werkt, zijn er ook speciale opties beschikbaar (RIZIV).
  2. Als u een vastgoedproject wilt realiseren, wordt het écht interessant! Bijvoorbeeld de aankoop van een huis, een appartement om te verhuren, of zelfs het verbouwen van een bestaand pand.
  3. Op basis van het geld dat u in de toekomst voor uw pensioen wilt hebben, kunt u vandaag een bullet lening afsluiten. Dit is geen gewone lening. In plaats van elke maand het volledige bedrag terug te betalen, betaalt u alleen de rente. Het geleende bedrag zelf betaalt u pas later terug wanneer het u best past.

U heeft daarbij keuzes

U kunt ervoor kiezen om het geleende bedrag pas aan het einde van de looptijd van uw pensioenplan terug te betalen. Dit betekent dat het vastgoed op een slimme, fiscaalvriendelijke manier wordt gefinancierd met het geld van uw pensioenplan.

U kunt er ook voor kiezen om eerder terug te betalen. Dit kan op een manier die belastingtechnisch voordelig is. Hoe sneller u terugbetaalt, hoe minder rente u uiteindelijke betaalt. Dat is dus dubbel winst.

De voordelen

Flexibiliteit: U kunt gedeeltelijk of volledig terugbetalen wanneer u wilt. U kunt ook een bestaande lening herfinancieren.

Belastingvoordeel: Het geld dat u gebruikt komt uit uw zelfstandige activiteit en is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u minder belasting hoeft te betalen.

Financiële vrijheid: U hoeft geen grote maandelijkse bedragen te betalen, waardoor u ruimte heeft voor andere plannen, investeringen of besparingen. U hoeft ook niet al uw persoonlijke spaargeld aan te spreken en kunt zelfs extra inkomsten genereren door het vastgoed te verhuren.

Kortom, dit is een slimme manier om uw pensioenspaargeld te gebruiken om te investeren in vastgoed.

Wilt u hier meer over weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek alle mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het plannen van uw toekomst!

Bent u overtuigd van de vele voordelen? Neem dan zeker contact op met ons!