Oxford verzekert klanten voortaan ook tegen diefstal!

26 juni 2023 | Mobiliteit

Sint-Niklaas – Sinds de coronacrisis blijft het aantal fietsverzekeringen verder toenemen. Met een gratis diefstalverzekering na aankoop van een elektrische fiets wil Oxford Bikes uit Sint-Niklaas inspelen op de toenemende behoefte naar zekerheid bij de fietsende Belg.

Op 21 juni communiceerde VRT NWS dat een bevraging van beroepsfederatie Assuralia uitwees dat het aantal fietsverzekeringen vorig jaar met 40% is toegenomen tegenover het jaar ervoor. Daarnaast is de strijd tegen fietsendiefstal sinds dit jaar opgenomen in het Nationaal Veiligheidsplan. Uit cijfers van Verkeersveiligheidsinstituut Vias zouden in 2020 maar liefst 24.592 fietsen gestolen zijn. Slechts 48% van deze slachtoffers zou een fietsdiefstal ook daadwerkelijk aangeven bij de politie.

Om hierop in te spelen en op zoek naar blijvende innovatie is Oxford Bikes op de kar gesprongen om vanaf 1 juli 2023 klanten een gratis diefstalverzekering aan te bieden na aankoop van een elektrische fiets. “Met de lancering van 5 nieuwe elektrische modellen was het ideale moment gekomen om te starten met ‘Oxford Bike Care’. Een vernieuwende actie waarbij we op deze 5 specifieke modellen één jaar gratis fietsverzekering tegen diefstal aanbieden. Als constructeur willen we onze klanten optimaal laten genieten van hun hobby. Met de huidige risico’s die hierbij gepaard gaan, willen we zoveel mogelijk inspelen op de behoeften van onze klanten”, zegt Nicolas Vandeleur, CEO van Oxford. Naast diefstalverzekering heeft Oxford Bikes al meerdere jaren een partnership met bijstandspartner VAB. Hierdoor worden alle elektrische fietsen van Oxford Bikes voorzien van één jaar gratis pechverhelping in België.

Samen innoveren voor gemoedsrust bij de klant

“Toen Callant Fietsomnium ons vorig jaar contacteerde, werd al snel duidelijk dat hun expertise als pionier van fietsverzekeringen in België een mooie aanvulling zou zijn op de bijstandsverzekering die we op vandaag al aanbieden bij elke elektrische fiets”, zegt Vandeleur. Oxford Bikes wil zekerheid bieden en is naar eigen zeggen in België de allereerste constructeur die 1 jaar gratis fietsverzekering aanbiedt.

Peter Callant lanceerde met zijn bedrijf de Fietsomnium verzekering in ons land. Het was sportjournalist Karl Vannieuwkerke die hem onbewust op het idee bracht. “Het begon allemaal in 2007,” blikt Peter Callant, CEO en oprichter van Callant Insurance & Financial Advice, terug. “Karl was in een vorig leven een goed wielrenner en toen hij stopte met koersen, kocht hij voor zichzelf een mooie racefiets. Karl wou zijn fiets verzekeren, hij wist dat het in Nederland kon, maar in België vond hij geen enkele makelaar of maatschappij bereid. Omdat wij als #sportiefstemakelaar nauw betrokken zijn bij de wielersport, vroeg Karl raad aan ons … en zo is de bal beginnen rollen. We zijn toen naar Nederland getrokken waar we een akkoord afsloten met een gespecialiseerde maatschappij.” Callant bleek zo de allereerste te zijn in België op een totaal nieuwe markt.

“Ondertussen zijn we al door heel wat andere verzekeringsmaatschappijen of -makelaars gekopieerd”, vervolgt Peter Callant. “Belangrijk is dat we ook na meer dan 15 jaar dé referentie blijven als het om fietsverzekeringen gaat. Dat Oxford Bikes, een gevestigde waarde op de markt, onze expertise erkent geeft ons energie om verder te blijven innoveren.”

Meer info over onze fietsverzekering vindt u terug via fietsomnium.be. Overtuigd?

  • Fietsenfabrikant, (fiets)leasingmaatschappij of fietshandelaar: Neem contact op met onze specialisten via fietsomnium@callant.be.
  • Particulier: Bereken heel eenvoudig een offerte via fietsomnium.be. Bij verdere interesse verzekert u in amper 2 minuten u en uw fiets door betaling via de online banking app.

Lees ook via:

Bronnen:

Foto: © Oxford Bikes