Verzekeringen voor de visserij

Met een gespecialiseerde verzekeringsoplossing op maat van de visserijsector, zorgen we ervoor dat ook uw risico’s als visser optimaal afgedekt zijn. Van materiële schade aan uw vaartuig tot uw aansprakelijkheid naar derden.

Maak een afspraak

Verzeker uw vaartuig tegen financiële gevolgen van schade

Als visser weet u dat er op zee veel verkeerd kan gaan. U kunt een ander vaartuig aanvaren, de motor kan het begeven, of een visnet kan de schroef van uw vaartuig onbruikbaar maken. In het slechtste geval loopt iemand aan boord zelfs een lichamelijk letsel op. Met een gespecialiseerde polis voor elke onderneming in de visserij, dekken we al deze risico’s voor u af.

Callant Verzekeringen

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam

Tom Thompson, Specialist Syndici

Tevreden klanten

De 2-in-1 verzekeringsoplossing voor de visserijsector

Als schipper vaart u nooit blind, maar moet u wel met de ogen dicht kunnen vertrouwen op uw verzekeringspakket. Dat doen we met een zeer kwalitatieve polis die perfect is afgestemd op de risico’s en behoeften van de maritieme sector. U bent zeker dat u perfect verzekerd bent tegen de financiële gevolgen van schade. En dat over de volledige breedte van uw professionele activiteit.

Wat zijn de basisdekkingen?

Uw vaartuig is uw belangrijkste bezit. De cascoverzekering ‘Hull & Machinery’ (H&M) verzekert u tegen schade aan het vaartuig, motorinstallaties, elektrische installaties, elektronische en/of nautische apparatuur.

Wat is onder meer gedekt door een polis Hull & Machinery?

  • Schade aan het vaartuig door een aanvaring, of botsing met een kaaimuur of object
  • Schade aan hoofdmotoren, hulpmotoren of keerkoppeling
  • Schade aan boordapparatuur en installaties
  • Schade tijdens herstellingen of onderhoud
  • Kosten voor het slepen van uw vaartuig
  • ….

De omniumverzekering voor uw vaartuig

Onze cascoverzekering is als de full-omnium van een wagen. Materiële schade is gedekt tot de verzekerde waarde in uw polis, ook als u zelf aan de oorzaak ligt van de schade. Bij elk schadegeval staat er een team van gespecialiseerde schade-experts achter u. Wij bijten ons vast in uw schadedossier en plooien ons dubbel voor een snelle en correcte uitbetaling.

Breng uw vaartuig naar een veilige haven

Met een polis op maat van Callant is uw vaartuig in goede handen.

Contacteer ons

Wat zijn aanvullende verzekeringen?

De dekking Rechtsbijstand van uw standaardpolis is relatief beperkt. Daarom is het verstandig om een aanvullende polis af te sluiten. Bij een schadegeval op zee schiet vaak een hele juridische machine in gang, wat meestal leidt tot torenhoge kosten. Met een extra waarborg rechtsbijstand bent u gedekt tegen gerechtskosten en krijgt u de best mogelijke bijstand van een advocaat.

Daarom kiest u voor Callant

Callant draait al sinds 1995 mee in de wereld van de visserij. Dankzij onze goede naam, ruime voorwaarden en een correcte service zijn we vandaag de nummer één in Vlaanderen voor visserijverzekeringen. Elke ondernemer in de sector kan bij ons terecht. Wij maken voor u het verschil door een vlotte service en bereikbaarheid, maar ook met een concurrentiële premie.

De schade bij een incident kan hoog oplopen, net als de kosten. Daarom werken we enkel met verzekeraars met een A-rating. Klanten die werden bijgestaan door onze schadedienst, geven onze service een 4,7 op 5.

Vraag to-the-point advies aan een expert

Wenst u graag advies van een expert? Onze adviseurs staan elke werkdag voor u klaar en helpen u de juiste polis te kiezen. Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis analyse van uw huidige verzekeringspakket.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Elke eigenaar van een vaartuig met een commerciële visserijregistratie kan deze polis afsluiten. Van garnaalvissers tot kleine of grote vissersvaartuigen.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van belangrijk verzekeringsnieuws? Registreer uw e-mailadres en ontvang uitnodigingen voor onze seminaries.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.