Biedt mijn annuleringsverzekering dekking?

15/04/2020

 OOSTKAMP – Sinds de coronacrisis zitten veel mensen met vragen omtrent hun reisplannen. Logisch, aangezien hun reis in het water dreigt te vallen. Wie zijn vakantie al heeft geboekt vóór de uitbraak van COVID-19 en daarbij een annuleringsverzekering heeft onderschreven, hoopt die verzekering te kunnen aanspreken. Maar niet alle verzekeraars zitten op dezelfde golflengte wat deze materie betreft.

Sinds 14 maart kondigde de Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies af voor alle landen. Verzekeringsmakelaar Callant laat weten dat er met Allianz Partners, Mapfre Assistance, Test Aankoop Verzekeringen en Touring Assistance slechts 4 verzekeraars zijn die tussenkomst verlenen bij annulering van een reis indien deze is geboekt vóór de uitbraak van een epidemie zoals COVID-19. De meeste verzekeraars komen in dit geval dus niet tussen.

Naargelang de situatie evolueert, wordt straks de exit procedure ingezet en hervatten we met mondjesmaat het normale leven. Komt de zomervakantie dan toch niet in het gedrang? Hierover zijn geen garanties. “Het is namelijk zo dat landen los van elkaar een inreisverbod kunnen blijven handhaven voor reizigers uit het buitenland.” Zo liet Spanje al weten dat het overweegt om deze zomer geen buitenlandse toeristen toe te laten. “Als de FOD Buitenlandse Zaken het negatief reisadvies voor bijvoorbeeld Spanje intrekt, zullen ook dan de meeste annuleringsverzekeringen deze situatie niet dekken.”

Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat het vooral gaat om reizen die de reiziger zélf heeft geboekt via alternatieve boeking websites. “Wanneer de reis werd geboekt via een touroperator, neemt de touroperator zijn verantwoordelijkheid en wordt de reiziger een alternatieve oplossing voorgesteld in de vorm van een voucher of terugbetaling van de reis.” Aldus Peter Callant die met zijn verzekeringskantoor meerdere jaren ervaring heeft opgebouwd in de annuleringsverzekeringen van een grote touroperator.

Callant Verzekeringen volgt de verdere evolutie op de voet en wil erover waken dat deze waarborgen in de toekomst behouden en betaalbaar blijven. “Met onze expertise proberen wij onze klanten steeds advies te verlenen zodat zij in de toekomst met een gerust gemoed een reis kunnen boeken. Er zijn veel scenario’s mogelijk en dekkingen verschillen naargelang de verzekeraar.”

Is het onduidelijk of je al dan niet kan rekenen op een tussenkomst van uw annuleringsverzekering? Neem dan contact op met Callant Verzekeringen. “Ook tijdens de coronacrisis blijft onze dienstverlening gehandhaafd en kunnen reizigers met vragen terecht bij Callant op het e-mailadres advies@callant.be.”

Advies

Terug naar overzicht

Share via
Copy link
Powered by Social Snap