Sluit uw fietsverzekering online af tijdens de coronacrisis

08/05/2020

OOSTKAMP – We worden allemaal geconfronteerd met ongeziene maatregelen die voor sommige sectoren zoals de fietsmarkt voor minder omzet zorgt. 3 weken geleden melde VRT NWS dat de coronacrisis tegelijkertijd ook een positieve impact heeft op de fietsmarkt, meer bepaald op de online verkoop van fietsen. Met het mooie lenteweer en dankzij tal van initiatieven om de lichaamsbeweging te blijven onderhouden, herontdekken veel landgenoten de liefde voor de fiets. Vergeet daarbij niet een goede fietsverzekering af te sluiten zodat je voluit kan genieten van een ontspannen fietstochtje wanneer je met het mooie lenteweer even ‘wegvlucht’ uit je kot.

Bij verzekeringsmakelaar Callant stellen ze vast dat fietsers ook tijdens de coronacrisis online een fietsverzekering afsluiten. “Een goede fietsverzekering is niet onbelangrijk nu vele landgenoten zich meer verplaatsen met de fiets en op zoek zijn naar ontspanning tijdens de periode van quarantaine. Fietsomnium zorgt ervoor dat de fietser na schade, diefstal of pech onderweg snel weer kan fietsen. Zo verzekert de fietser zichzelf van onbezorgd fietsplezier.”

Dat fietsers tijdens deze coronacrisis hun fiets blijven verzekeren, toont aan dat Callant Fietsomnium als pionier op het gebied van fietsverzekeringen in België voorbereid is op een crisis als deze. “Via onze website fietsomnium.be kan je op amper 2 minuten tijd volledig online een fietsverzekering afsluiten. De betaling kan onmiddellijk via online Bancontact waardoor de fietser onmiddellijk verzekerd de fiets op kan. Ondanks een duidelijke terugval in de omzet door een lagere verkoop van fietsen merken we bij Callant Fietsomnium dat het online aanbieden van producten helpt om de schade te beperken.” Dat blijkt ook uit het artikel van VRT NWS waar de fietsmarkt lijdt onder deze crisis. Veel fietshandelaars die niet beschikken over een webshop hadden de voorbije weken geen enkele bron van inkomsten.

Fleetfiets wordt nog belangrijker

Bij Fietsomnium zijn ze echter hoopvol en wordt verwacht dat het fenomeen van de fleetfiets na de coronacrisis nog belangrijker wordt voor bedrijven en hun medewerkers. “Door de zogenaamde ‘social distancing’ verwachten we dat pendelaars minder geneigd zullen zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De fleetfiets kan hierbij een gezond en interessant alternatief bieden. Ook die fietsen moeten goed verzekerd zijn”, besluit Peter Callant, CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies.

De beste waarborgen voor uw fiets

Fietsomnium biedt 2 mogelijke formules voor elk type fiets of e-bike. Bijstand is altijd inbegrepen:

 • Premium Bike Care
  • Bijstand
  • Diefstal
  • Materiële schade
 • Bike Care
  • Bijstand
  • Diefstal

Is uw fiets minder dan 2 jaar oud en overweegt u na het lezen van dit artikel een vrijblijvende offerte aan te vragen voor het verzekeren van uw fiets? Klik hier

Terug naar overzicht

Share via
Copy link
Powered by Social Snap